Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Ankara’da iftar programı düzenledi.
KAMİAD tarafından düzenlenen iftar programına çok sayıda iş insanı ve davetli katıldı. İftara, KAMİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Aba ve Bartın’dan işadamları da katıldı. İftar programı seğmen gösterisi ile başladı. Şovun akabinde konuşan Derneğin Genel Başkanı Ali Adıgüzel, “Düzenlediğimiz iftar programına katılarak bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Adıgüzel, “Kamu müteahhitleri olarak sırf kesimde değil, ülkemizin ekonomik ve toplumsal gelişimine katkı sağlamak açısından da değerli bir misyon üstlenmekteyiz. KAMİAD’ın kuruluş emeli kamu müteahhitlerinin sesi olmak ve kesimdeki meselelere gerçekçi, kalıcı ve sürdürülebilir tahliller üretmektir” diye konuştu.
Kamu müteahhitleri olarak zelzele bölgesinde yaptıkları çalışmalardan bahseden Adıgüzel, “2023 ve 2024 yıllarında bilhassa sarsıntı bölgelerinde gösterdiğimiz çalışmalar kamu müteahhitlerinin toplumsal sorumluluk şuuru ile hareket ettiğini bir kere daha kanıtladı. Zelzele sonrası enkaz kaldırma çalışmalarına tüm iş makinalarıyla katkı vermenin yanı sıra afet bölgesindeki şantiyelerin depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunulması, nakdi yardımlar ile de dayanak olunmuştur” sözlerini kullandı.
Programın akabinde İHA mikrofonuna konuşan Adıgüzel, “Sivil toplum örgütünün ismidir KAMİAD. KAMİAD üyelerinin savunuculuğunu yapan, tıpkı vakitte çıkacak yasa, yönetmelik, şimdiki mevzuat hususlarında topluma ışık tutmayı, bilgilendirmeyi ve üyelerinin eğitimini ahlaki etik çerçevesinde, kamu müteahhitlerinin yüklenici ve alt yüklenici ortasındaki bağlantıları düzenlemeyi hedefleyen bir sivil toplum örgütüdür” biçiminde konuştu.
Programın akabinde derneğe üye olanlara sertifika verildi.


KAMİAD’dan iftar programı
Refakatçi olarak hastaneye giderken kazada hayatını kaybetti
Samsun’da hastanede yatan eltisine refakatçi olarak giderken içinde bulunduğu otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti, hastanın eşi olan araç sürücüsü ise ağır yaralandı.
Kaza, 19 Mayıs ilçesi Sinop yolu Erenköy mevkisinde saat 05.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Mehmet Özmen (35), Bafra ilçesinde özel bir hastanede tedavi altında bulunan eşinin yanında refakatçi olarak kalması için yengesi Zeliha Özmen’i (33) hastaneye götürmek için yola çıktı. Mehmet Özmen idaresindeki 46 AGC 201 plakalı otomobil, Samsun istikametinden 19 Mayıs ilçesi yönüne seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil alev alarak yanmaya başladı. Yanan araç itfaiye tarafından söndürülürken, ağır yaralanan sürücü Mehmet Özmen, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Zeliha Özmen ise olay yerinde hayatını kaybetti.
Hayatını kaybeden kadının cenazesi, 19 Mayıs Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

