Zonguldak’ta düzenlenen İktisat Tepesinde birçok dalda faaliyet gösteren firmalar yer alırken, Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) standı büyük ilgi gördü.
Üç oturum olarak gerçekleştirilen İktisat Doruğuna yüzlerce iş insanı, firma temsilcisi ve dernek iştirak sağlarken, toplantı ortalarında stantlar, davetliler tarafından tek tek gezilerek bilgiler alındı.
2022 tarihinde kurulan ve Türkiye’nin her bölgesinden kamu müteahhitlerinin buluştuğu, kesimin sıkıntılarının tahlili noktasında faaliyetlerini aralıksız sürdüren Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) de İktisat Tepesinde yerini aldı.
Zirvede KAMİAD’ı Genel Lider Yardımcısı Mehmet Ali Güldaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Aydın temsil etti. Bilhassa inşaat kesimi alanındaki firmalar tarafından büyük ilgi gören stantta, Lider Yardımcısı Güldaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Aydın, KAMİAD’ın bölüm üzerindeki tesirini ve dernek faaliyetlerini anlattı.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, CHP Zonguldak Milletvekili Aksiyon Ertuğrul, MHP Zonguldak İl Başkanı Çağatay İpekçi, CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Kozlu
Belediye Lideri Altuğ Dökmeci, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve kesim temsilcileri KAMİAD standını ziyaret etti.


KAMİAD Zonguldak Ekonomi Zirvesinde
Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.
Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.
Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.
Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

