Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Kasım, 2024 16:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kalp şeklindeki Ulugöl’de kar güzelliği

Ordu’da kalp şeklindeki Ulugöl, kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kartpostallık bir manzara sundu.
Türkiye’nin 36’ncı tabiat parkı olan Ordu’nun Gölköy ilçesindeki Ulugöl, kar yağışının ardından beyaza büründü. Yeşil ile mavinin buluştuğu, uçsuz bucaksız yayları, şelaleleri ve gölleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Ordu’nun birçok ilçesi beyaz örtüyle görsel bir şölen oluşturdu.
Kentin önemli turistik alanları arasında yer alan ve doğal güzelliğiyle bilinen Ulugöl’de kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı.
Kartpostallık manzaraların oluştuğu Ulugöl’ün yolu ziyaretçileri için belediye ekiplerince açık tutuluyor.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ziyaretçileri Ulugöl’e davet ederek “Ordu’muzun Gölköy ilçesinde bulunan Ulugöl Tabiat Parkı’nda yoğun kar yağışının ardından ortaya çıkan büyüleyici görüntüler. Bembeyaz karların süslediği bu güzellik sizleri bekliyor. Yolları açtık” dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İlk kadın divan şairi Mihri Hatun’un tespit edilen mezar yerine sanduka yerleştirildi

Amasya’da 15. yüzyılda yaşamış birinci bayan divan şairi Mihri Hatun’un tespit edilen mezar yerine sanduka yerleştirildi.
1460 ile 1506 yılları ortasında Amasya’da yaşayan Mihri Hatun’un vefatının akabinde ailesinin de bulunduğu Pir İlyas Türbesi’ne defnedilen mezarı, 25 yıl evvel soygun teşebbüsüne maruz kalması üzerine müdafaa altına alınan mermer sandukası Amasya Müzesi’ne kaldırılmıştı.
Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Amasya Üniversitesi’nden bilim insanlarının işbirliğiyle yapılan çalışmalar sonucu belirlenen mezar yerine üstü yeşil örtüyle kaplı yeni bir sanduka yerleştirildi.
Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez ile Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin de iştirakiyle Pir İlyas Türbesi’nde düzenlenen programda Mihri Hatun için dualar edilerek sandukanın üstüne karanfiller bırakıldı.
Hattat Hamdullah Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Hakverdioğlu, "25 yıl evvel hayalini kurduğumuz bir olay gerçekleştirildi. Mihri Hatun’un sandukasını yerine koyduk" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.