Üniversite Artı Kariyer Kulübü tarafından ‘Kalite Kontrol ve Tahribatsız Test Brifingi’ gerçekleştirildi. Hamit Çepni Konferans Salonu’ndaki programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Epsilon NDT firma temsilcileri ile Üniversite Akademik, İdari Personeli ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmalarında; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar; “Karabük Üniversitesi büyük bir ailedir. Sektörün önemli temsilcilerini sizlere bilgi ve tecrübelerini aktarmak üzere Üniversitemize davet etmekteyiz. Bizleri kırmayarak buraya gelen Epsilon NDT A.Ş temsilcilerine teşekkür ediyorum. Epsilon NDT A.Ş katılımcılara piyasayı tanıma imkânı sağlayacaktır” dedi.
Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Epsilon NDT Endüstriyel Kontrol Sistemleri A.Ş Akredite Laboratuvar Kurumu Uzmanı Mustafa Karamustafaoğlu Epsilon NDT A.Ş firması hakkında bilgi verdi.
Teorik eğitimin yanında eğitim vermeyi planlamaktayız diyerek konuşmasına başlayan Epsilon NDT Endüstriyel Kontrol Sistemleri A.Ş Kalite Kontrol Uzmanı Erdoğan Yağcı: “Kalite yaşam tarzının olmazsa olmaz unsurdur. Endüstriyel sektörün her alanında kaliteyi arıyoruz, kaliteden söz ediyoruz. Kalite müşterilerin beklentilerini karşılamaktır. Metalik ve ametalik tüm malzemelerin üretiminde hatalar oluşmakta bunları test etmek için kalite kontrol birimine ihtiyaç vardır. Tahribatlı test ürüne hasar verilerek yapılan testlerdir. Ürün testten geçtikten sonra kullanılamaz hale gelmektedir. İmal edilen mamulde hataların çıkmasına neden olan 3 faktör insan, malzeme ve makinadır. Bu hataları minimize etmek için kalite kontrol yapmalıyız.” diyerek Epsilon NDT A.Ş firması olarak yaptıkları tahribatsız testler, analizler ve yöntemler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Katılımcıların merak ettikleri soruların cevaplandırılması ile program sona erdi.


Kalite Kontrol ve Tahribatsız Test Brifingi
Vali Çağatay, Tapu ve Kadastro teşkilatını kabul etti
Tapu ve Kadastro Teşkilatı’nın 179. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Karabük Kadastro Müdürü Celalettin Bilgin, Tapu Müdürü Vildan Şendemir Asrın ve beraberindeki kurum personeli, Vali Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti.
Kabulde, teşkilatın yürüttüğü çalışmalar, Karabük genelinde sunulan tapu ve kadastro hizmetleri ile güncel kurum faaliyetleri hakkında Vali Çağatay’a detaylı bilgi verildi. Kadastro Müdürü Bilgin ve Tapu Müdürü Asrın, ilde yürütülen projeleri ve vatandaşa yönelik işlemleri aktardı.
Vali Oktay Çağatay, burada yaptığı konuşmada, Tapu ve Kadastro Teşkilatı’nın vatandaşa doğrudan hizmet sunan köklü ve önemli kurumların başında geldiğini belirtti. Çağatay, teşkilatın 179. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, tüm personele görevlerinde başarılar diledi. Ziyaret, iyi dilek temennilerinin ardından sona erdi.

