Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Aralık, 2015 12:34 tarihinde yayınlandı
0

Kalite Kontrol ve Tahribatsız Test Brifingi

Üniversite Artı Kariyer Kulübü tarafından ‘Kalite Kontrol ve Tahribatsız Test Brifingi’ gerçekleştirildi. Hamit Çepni Konferans Salonu’ndaki programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Epsilon NDT firma temsilcileri ile Üniversite Akademik, İdari Personeli ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmalarında; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar; “Karabük Üniversitesi büyük bir ailedir. Sektörün önemli temsilcilerini sizlere bilgi ve tecrübelerini aktarmak üzere Üniversitemize davet etmekteyiz. Bizleri kırmayarak buraya gelen Epsilon NDT A.Ş temsilcilerine teşekkür ediyorum. Epsilon NDT A.Ş katılımcılara piyasayı tanıma imkânı sağlayacaktır” dedi.
Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Epsilon NDT Endüstriyel Kontrol Sistemleri A.Ş Akredite Laboratuvar Kurumu Uzmanı Mustafa Karamustafaoğlu Epsilon NDT A.Ş firması hakkında bilgi verdi.
Teorik eğitimin yanında eğitim vermeyi planlamaktayız diyerek konuşmasına başlayan Epsilon NDT Endüstriyel Kontrol Sistemleri A.Ş Kalite Kontrol Uzmanı Erdoğan Yağcı: “Kalite yaşam tarzının olmazsa olmaz unsurdur. Endüstriyel sektörün her alanında kaliteyi arıyoruz, kaliteden söz ediyoruz. Kalite müşterilerin beklentilerini karşılamaktır. Metalik ve ametalik tüm malzemelerin üretiminde hatalar oluşmakta bunları test etmek için kalite kontrol birimine ihtiyaç vardır. Tahribatlı test ürüne hasar verilerek yapılan testlerdir. Ürün testten geçtikten sonra kullanılamaz hale gelmektedir. İmal edilen mamulde hataların çıkmasına neden olan 3 faktör insan, malzeme ve makinadır. Bu hataları minimize etmek için kalite kontrol yapmalıyız.” diyerek Epsilon NDT A.Ş firması olarak yaptıkları tahribatsız testler, analizler ve yöntemler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Katılımcıların merak ettikleri soruların cevaplandırılması ile program sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin