Safranbolu’nun tarihi yapılarından biri olan ve 1909 yılından beri okul olarak kullanılan Kalealtı İlkokulunda başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.
Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İnşaat ve Emlak Hizmetleri´nden sorumlu Şube Müdürü Ayhan Yılmaz ile birlikte restorasyon ve onarımı devam eden Kaleltı İlkokulunu yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı, yürütülen çalışmaları yerinde gördü.
Bakım ve onarımı devam eden okulla ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ” Safranbolu’muzun yöresel ve tarihi yapılarını korumak ve yaşatmak için, İlçemizin Tarihi ilkokullarından biri olan ve 1909 yılından beri öğrencilerimize eğitim yuvası olan Kalealtı İlkokulumuzun restorasyon çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir. Çalışmaların planlanan şekilde devam etmesinden dolayı ilgililere teşekkür ediyorum” dedi.


Kalealtı İlkokulu Restorasyon çalışmaları sürüyor
Refakatçi olarak hastaneye giderken kazada hayatını kaybetti
Samsun’da hastanede yatan eltisine refakatçi olarak giderken içinde bulunduğu otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti, hastanın eşi olan araç sürücüsü ise ağır yaralandı.
Kaza, 19 Mayıs ilçesi Sinop yolu Erenköy mevkisinde saat 05.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Mehmet Özmen (35), Bafra ilçesinde özel bir hastanede tedavi altında bulunan eşinin yanında refakatçi olarak kalması için yengesi Zeliha Özmen’i (33) hastaneye götürmek için yola çıktı. Mehmet Özmen idaresindeki 46 AGC 201 plakalı otomobil, Samsun istikametinden 19 Mayıs ilçesi yönüne seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil alev alarak yanmaya başladı. Yanan araç itfaiye tarafından söndürülürken, ağır yaralanan sürücü Mehmet Özmen, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Zeliha Özmen ise olay yerinde hayatını kaybetti.
Hayatını kaybeden kadının cenazesi, 19 Mayıs Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


