Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Eylül, 2018 14:00 tarihinde yayınlandı
0

Kalealtı İlkokulu  Restorasyon çalışmaları sürüyor

Safranbolu’nun tarihi yapılarından biri olan ve  1909 yılından beri okul olarak kullanılan Kalealtı İlkokulunda başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.
Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İnşaat ve Emlak Hizmetleri´nden sorumlu Şube Müdürü Ayhan Yılmaz ile birlikte restorasyon ve onarımı devam eden Kaleltı İlkokulunu yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı, yürütülen çalışmaları yerinde gördü.
Bakım ve onarımı devam eden okulla ilgili açıklama yapan  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ” Safranbolu’muzun yöresel ve tarihi yapılarını korumak ve yaşatmak için, İlçemizin Tarihi ilkokullarından biri olan ve 1909 yılından beri öğrencilerimize eğitim yuvası olan Kalealtı İlkokulumuzun restorasyon çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir. Çalışmaların planlanan şekilde devam etmesinden dolayı ilgililere teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzondan sel felaketinin yasandigi havzaya yardim eli hB824KB9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’dan sel felaketinin yaşandığı Havza’ya yardım eli

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün meydana gelen selden etkilenen Samsun’un Havza ilçesinde yürütülen çalışmalara destek veriyor.

Havza’da dün akşam saatlerinde Hacı Osman Deresi ile Tersakan Deresi’nin taşması sonucu ilçeyi sel aldı. Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı, araçlar sürüklendi. Yaşanan afetin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, anında harekete geçerek gece saatlerinde olay yerine ulaştı. Bölgeye sevk edilen personel ve iş makineleri, afetin ilk saatlerinden itibaren sahada görev alırken, olumsuzlukların giderilmesi adına koordineli çalışmaya devam ediyor. Özellikle su baskınlarının yaşandığı alanlarda tahliye işlemleri sürdürülürken, altyapı hatlarının yeniden işler hale getirilmesi için ekipler aralıksız çalışıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, afetlerden etkilenen vatandaşlara “Geçmiş olsun” dileklerini ileterek, “Karadeniz’in insanı zor günlerde birbirinin yanında olmayı bilir. Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından ekiplerimizi hiç vakit kaybetmeden bölgeye yönlendirdik. Komşu şehrimizin yaralarını sarmak için tüm imkanlarımızla sahadayız. Bu dayanışma, sadece bir kamu hizmeti değil aynı zamanda gönül birlikteliğidir. Karadeniz’in gücü birlikten, kardeşlikten ve yardımlaşmadan gelir. Ekiplerimiz ihtiyaç duyulduğu sürece bölgede çalışmalarını sürdürecek” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin