Reklam
Reklam
kaldirimlari isgal eden 76 motosiklet surucusune ceza kZfArCpr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
0

Kaldırımları işgal eden 76 motosiklet sürücüsüne ceza

Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü takımları, kaldırımları işgal eden motosikletlere yönelik yaptığı geniş çaplı kontrol sonucunda 76 motosiklet şoförüne ceza yazıldı.

Yayaların, bilhassa de engelli bireylerin, bebek otomobiliyle yürüyen ailelerin ve yaşlı vatandaşların kaldırımlarda rahatça hareket etmesini engelleyen motosiklet şoförlerine yönelik sıkı denetimler yapıldı. Yaya güvenliğini sağlamak ve kent nizamını korumak hedefiyle yapılan kontrollerde 76 motosiklet şoförüne süreç yapıldı. Yaya yollarına yöntemsiz biçimde park eden motosikletler tespit edildi. Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1-n unsuru kapsamında cezai süreç uygulandı.

Engelli ve yaşlı vatandaşlar mağdur edilmeyecek

Yetkililer, kaldırımların yayalara ilişkin olduğunu ve bu alanların bilhassa engelli bireyler, yaşlılar ve çocuklu aileler için hayati ehemmiyet taşıdığını vurguladı. Samsun Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzuru ve güvenliği için kontrollerini kararlılıkla sürdüreceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin