Tokat’ta Kalaşnikoflu saldırıya uğrayan Rahmi Yılmaz, 9 gün sonra tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Olay, 18 Eylül tarihinde Zile ilçesine bağlı Kislik Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Rahmi Yılmaz, besicilik yaptığı ahırına gitmek için aracından indiği sırada silahlı saldırıya uğradı. İddiaya göre E.A. isimli saldırgan, çalılıklar arasından çıkarak otomatik tüfekle ile Rahmi Yılmaz’a ateş açtı. Olayda ağır yaralanan Yılmaz, Tokat Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında alındı. 9 gün yoğun bakım ünitesinde kalan Rahmi Yılmaz, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. E.A ise olaydan bir gün sonra yakalanıp çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Kalaşnikoflu saldırıya uğramıştı, 9 gün sonra hayatını kaybetti
BARÜ, Türkiye’nin Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest”te yerini aldı
Bartın Üniversitesi (BARÜ) paydaşı olduğu Türkiye’nin Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest 2026’da en fazla projeyle başvuru yapan üniversiteler arasında yerini aldı.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) iş birliğinde toplumsal sorunlara yenilikçi ve insan odaklı çözümler üretmeyi amaçlayan Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest 2026 programı düzenlendi. Bartın Üniversitesinin (BARÜ) paydaşları arasında yer aldığı ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenleri, öğrencileri ve paydaş kurum temsilcilerini bir araya getiren festivale Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Ceylan katıldı.
İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde İstanbul Valisi Davut Gül’ün açılış konuşmalarıyla başlayan programda gençlerin sosyal model tasarlama becerilerini geliştirilmesi, toplumsal sorunlara çözüm odaklı yaklaşması, bilimsel düşünceyi gündelik hayatla buluşturmasının önemi vurgulandı.
Sosyal bilimler alanında farkındalık oluşturmayı amaçlayan Sosyalfest’te BARÜ’lüler önemli bir başarıya imza atarak en çok başvuru gönderen üniversiteler arasına girdi. Elde edilen başarı dolayısıyla verilen plaket, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceylan’a verildi.
Gün boyunca festival kapsamında gerçekleştirilen etkinlikleri de takip eden Prof. Dr. Ceylan, üniversiteler arası akademik ve kültürel iş birliklerinin önemine değinerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

