Kahverengi Kokarca İle Mücadele Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
67234e4feddc2
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
31 Ekim, 2024 12:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Kahverengi Kokarca İle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kent genelinde tarımsal alanlarda zarar yaratan kahverengi kokarca böceğine karşı mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Tarım ve Orman İl Müdürü Çetin Ayvalık’ın Başkanlığı’nda düzenlenen “Kahverengi Kokarca ile Mücadele” Toplantısı, İl ve İlçe Müdürlükleri’nde görev yapan teknik personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, kahverengi kokarcanın bölgedeki tarımsal üretime verdiği zararlara dikkat çekti. Ayvalık, bu zararlının özellikle fındık, sebze, meyve gibi ürünlerde ciddi kayıplara yol açtığını belirtti. Müdür Ayvalık, ayrıca kahverengi kokarca zararlısının hızla yayılması ve kontrol edilmesi zor bir tür olması nedeniyle, etkili ve sürdürülebilir bir mücadele planının şart olduğunu vurguladı.

Ayvalık, kahverengi kokarca zararlısına karşı yapılacak mücadelenin sadece bireysel çiftçi çabalarıyla başarıya ulaşmasının zor olduğunu belirterek, bunun için işbirliğinin gerekli olduğunu söyledi. İl ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan teknik personelin eğitim ve bilgi paylaşımıyla mücadele konusunda daha etkin bir rol üstlenebileceğini ifade eden Ayvalık, “Bu zararlının etkilerini en aza indirgemek için çiftçilerimizle iş birliği içinde çalışarak hem eğitim hem de destek sağlayacağız,” dedi. Toplantıda, kahverengi kokarca zararlısına karşı alınabilecek önlemler ve uygulamaya konacak eylem planları ele alındı. Tarımsal alanlarda yürütülecek kontroller, erken uyarı sistemlerinin geliştirilmesi, biyolojik mücadele yöntemlerinin kullanımı gibi başlıklar masaya yatırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta yesil sahada cifte mutluluk qaraybj7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta yeşil sahada çifte mutluluk

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde Süper Amatör Lig’e yükselme maçında Muslu Belediyespor’da forma giyen Birkan Şengün, takımın 2 golünü kaydettiği maç sonunda kız arkadaşı olan Edanur Keserci’ye evlilik teklifi ederek yüzük taktı.

Filyos Sentetik Stadyumu’nda oynanan Muslu Belediyespor ile Çaycumagücüspor’un Süper Amatör Lig’e yükselme maçı sonrasında yeşil sahada ilginç görüntüler yaşandı. Muslu Belediyespor’un 23 numaralı futbolcusu Birkan Şengün, 2-1 galip geldikleri maçta takımın gollerini kaydetti.

Maçtan galip ayrılan Muslu Belediyespor takımı ve futbolcuları sevinçlerini yaşadığı sırada Birkan Şengün, kız arkadaşı Edanur Keserci’yi sahaya getirerek takım arkadaşlarınında hazır bulunduğu sahada yüzük taktı ve evlilik teklifi etti. O sırada tribünde olan taraftarlar ise ’Benimle evlenirmisin’ pankartı açarak Birkan Şengün ve Edanur Keserci çiftine destek verdi. Şengün’ün kız arkadaşı Edanur Keserci ise beklemediği bir olayla karşılaşırken şaşkına uğrayınca erkek arkadaşı Birkan Şengün’ün teklifi karşısında ‘Evet’ yanıtı verdi.

Evlilik teklifinin ardından duygu ve düşüncülerini paylaşan Birkan Şengün, “Benim için çok güzel bir gün. Sağ bek olarak maça geçtiğimde ilk golümü attım ve sonrasında forvete geçerek de gereğini yaptım. İki gol ile maçı aldık, takımca herkes güzel oynadı. Kız arkadaşıma da evlilik teklifi ettim. İki kutlama bir arada oldu. Şu an hayatımın en güzel günü. Tüm takımı tebrik ederim” dedi.

Evlilik teklifini erkek arkadaşı Birkan Şengün’den alan Edanur Keserci ise, “Ben çok mutluyum ve şaşkınım. Birkan’ı ve bizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin