Kahverengi Kokarca İle Mücadele Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
67234e4feddc2
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
31 Ekim, 2024 12:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Kahverengi Kokarca İle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kent genelinde tarımsal alanlarda zarar yaratan kahverengi kokarca böceğine karşı mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Tarım ve Orman İl Müdürü Çetin Ayvalık’ın Başkanlığı’nda düzenlenen “Kahverengi Kokarca ile Mücadele” Toplantısı, İl ve İlçe Müdürlükleri’nde görev yapan teknik personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, kahverengi kokarcanın bölgedeki tarımsal üretime verdiği zararlara dikkat çekti. Ayvalık, bu zararlının özellikle fındık, sebze, meyve gibi ürünlerde ciddi kayıplara yol açtığını belirtti. Müdür Ayvalık, ayrıca kahverengi kokarca zararlısının hızla yayılması ve kontrol edilmesi zor bir tür olması nedeniyle, etkili ve sürdürülebilir bir mücadele planının şart olduğunu vurguladı.

Ayvalık, kahverengi kokarca zararlısına karşı yapılacak mücadelenin sadece bireysel çiftçi çabalarıyla başarıya ulaşmasının zor olduğunu belirterek, bunun için işbirliğinin gerekli olduğunu söyledi. İl ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan teknik personelin eğitim ve bilgi paylaşımıyla mücadele konusunda daha etkin bir rol üstlenebileceğini ifade eden Ayvalık, “Bu zararlının etkilerini en aza indirgemek için çiftçilerimizle iş birliği içinde çalışarak hem eğitim hem de destek sağlayacağız,” dedi. Toplantıda, kahverengi kokarca zararlısına karşı alınabilecek önlemler ve uygulamaya konacak eylem planları ele alındı. Tarımsal alanlarda yürütülecek kontroller, erken uyarı sistemlerinin geliştirilmesi, biyolojik mücadele yöntemlerinin kullanımı gibi başlıklar masaya yatırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kamyondan kara yoluna dokulen odunlar kaldirildi OkSBrQp9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kamyondan kara yoluna dökülen odunlar kaldırıldı

Karabük-Kastamonu karayolunda kamyondan dökülen odunlar, ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla kaldırıldı.

Olay, Karabük-Kastamonu karayolu 100. Yıl mevkisinde meydana geldi. G.Y. idaresindeki 81 ACN 078 plakalı kamyonun seyir halindeyken damperinin aniden kalkması sonucu kasada bulunan odunlar kara yoluna savruldu. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Yola saçılan odunlar nedeniyle trafik güvenlik amacıyla tek şeritten sağlandı.

Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından yola dökülen odunlar kaldırıldı. Yol, temizliğin tamamlanmasının ardından yeniden kontrollü şekilde ulaşıma açıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin