Reklam
Reklam
67234e4feddc2
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
31 Ekim, 2024 12:31 tarihinde yayınlandı
0

Kahverengi Kokarca İle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kent genelinde tarımsal alanlarda zarar yaratan kahverengi kokarca böceğine karşı mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Tarım ve Orman İl Müdürü Çetin Ayvalık’ın Başkanlığı’nda düzenlenen “Kahverengi Kokarca ile Mücadele” Toplantısı, İl ve İlçe Müdürlükleri’nde görev yapan teknik personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, kahverengi kokarcanın bölgedeki tarımsal üretime verdiği zararlara dikkat çekti. Ayvalık, bu zararlının özellikle fındık, sebze, meyve gibi ürünlerde ciddi kayıplara yol açtığını belirtti. Müdür Ayvalık, ayrıca kahverengi kokarca zararlısının hızla yayılması ve kontrol edilmesi zor bir tür olması nedeniyle, etkili ve sürdürülebilir bir mücadele planının şart olduğunu vurguladı.

Ayvalık, kahverengi kokarca zararlısına karşı yapılacak mücadelenin sadece bireysel çiftçi çabalarıyla başarıya ulaşmasının zor olduğunu belirterek, bunun için işbirliğinin gerekli olduğunu söyledi. İl ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan teknik personelin eğitim ve bilgi paylaşımıyla mücadele konusunda daha etkin bir rol üstlenebileceğini ifade eden Ayvalık, “Bu zararlının etkilerini en aza indirgemek için çiftçilerimizle iş birliği içinde çalışarak hem eğitim hem de destek sağlayacağız,” dedi. Toplantıda, kahverengi kokarca zararlısına karşı alınabilecek önlemler ve uygulamaya konacak eylem planları ele alındı. Tarımsal alanlarda yürütülecek kontroller, erken uyarı sistemlerinin geliştirilmesi, biyolojik mücadele yöntemlerinin kullanımı gibi başlıklar masaya yatırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xa2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
15 Mayıs, 2026 11:14 tarihinde yayınlandı
0

Vali Çağatay’a Gençlik Haftası ziyareti

15-21 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü heyeti, Vali Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette; gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuurla yetişmeleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif katılımlarının teşvik edilmesi amacıyla yürütülen programlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Heyette, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu, Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin, Antrenör Serdar Akad, Gençlik Lideri Gülşan Alıç ile genç sporcular ve öğrenciler Beyza Yücesay, Tuğçe Emici ve Yiğit Ömer Yılman yer aldı.

Vali Oktay Çağatay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurguladı. Gençlerin sportif, sosyal ve kültürel alanlarda elde ettikleri başarıların gurur verici olduğunu belirten Vali Çağatay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak tüm gençlere başarılar diledi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin