Reklam
Reklam
kahverengi kokarca ile mucadele icin dogaya samuray ariciklari salindi m7QxTt2h jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
0

Kahverengi kokarca ile mücadele için doğaya samuray arıcıkları salındı

Rize’de kahverengi kokarca ile mücadele çalışmalarında biyolojik mücadele laboratuvarında üretilen samuray arıcıkları doğaya salındı.

Rize İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından il genelinde kahverengi kokarca böceği ile yönelik etkin mücadele devam ediyor. Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Biyolojik Mücadele Laboratuvarında üretilen samuray arıcıkları, kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele amacıyla Rize’nin Fındıklı, Ardeşen, Çayeli ve Güneysu ilçelerinde doğaya bırakıldı. Doğaya salımları gerçekleştirilen arıcıkların sadece kahverengi kokarcaya zarar verdiği belirtildi.

Rize’de 4 ilçede arıcıkların salımlarının gerçekleştirildiğini ifade eden Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç, “Bugün burada 2017 yılında ülke çapında tespit edilip tarımsal ürünlere zarar verdiği belirtilen kahverengi kokarca böceğiyle alakalı bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce hazırlanan eylem planı doğrultusunda samuray arıcığının salımını gerçekleştirmek üzere toplandık. Arıcık, Tarım ve Orman Bakanlığımız Samsun Karadeniz Teknik Araştırma Enstitüsü’nce üretilmiş olup bugün Rize ilinde dört lokasyonda doğaya salımı gerçekleştirilecek. Fındıklı’dan başladık. Daha sonra Ardeşen, Çayeli ve en son durağımız olan Güneysu ilçemizde salım yaptık. Biz bu salımları bugüne kadar bakanlığımızın ilgili eylem eylem planı çerçeve yapmış olduğumuz çalışmaların neticesi olarak yoğunluğunu tespit ettiğimiz bölgelerde yapıyoruz. Bu arının bugün doğaya salınımıyla beraber etkisi önümüzdeki yıllarda böcek popülasyonunun düşmesi olarak görülecektir” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
parti binasindan kilicdaroglunun fotografi kaldirildi 2raVP6pQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Parti binasından Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı kaldırıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti binasında bulunan fotoğrafını kaldırarak, “Bu resmi biz indiriyoruz. Oldu da mutlak butlan gelirse, sizin resminizi geri asacak yeni yönetimi ve başkanı da bulursunuz” dedi.

CHP Akçakoca parti binasında bir grup partili tarafından Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı duvardan kaldırıldı. İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Teşkilatı olarak sadece Akçakoca’da değil Türkiye’nin dört bir yanında halkımız adına Kemal Kılıçdaroğlu’nun partimizi ideolojik ve stratejik olarak yanlış bir yola sürüklediğini kabul ediyor ve onun simgesini duvarlarımızdan indiriyoruz. Bu karar; halkın hakikat arayışını siyasette namuslu ve doğru bir duruşun talibidir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu tavırları açıkça AK Parti’nin değirmenine su taşımaktan başka bir anlama gelmiyor. Bu söylem ve politikalar, ülkenin demokratik geleceğine zarar veriyor. Bizler AK Parti’nin çıkarları için değil halkın iradesi ve milletin menfaati için duruyoruz. Bu resmi biz indiriyoruz. Oldu da mutlak butlan gelirse, sizin resminizi geri asacak yeni yönetimi ve başkanı da bulursunuz” diyerek Kılıçdaroğu’nun fotoğrafını duvardan indirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin