Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ekim, 2023 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Kahraman itfaiyeci, yanan eve girerek alevlerin içerisinden kediye kurtardı

Kastamonu’da bir evin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kahraman itfaiyeci, yangın sırasında eve giderek yanmaktan kediyi kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da Saraçlar Mahallesi’nde bir evin çatısından yangın çıktı. Çıkan yangın kısa sürede büyüyerek tüm evi sardı. İhbar üzerine olay yerine Kastamonu Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede yangına müdahale ederek büyük bir yangının çıkmasına engel olan itfaiye ekipleri, ev sahiplerinden evin içerisinde kedilerinin olduğunu öğrendi. Bunun üzerine Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Gurup Amiri Hakan Dumanoğlu, hiç düşünmeden alevlerin arasına girerek evde bulunan kediyi kurtardı. Yangından kurtardığı kedi ile birlikte itfaiyeci arkadaşlarının yangını söndürme çalışmalarını izleyen Dumanoğlu’nun o esnada çekilmiş fotoğrafı ise sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Yangında evin çatısında büyük oranda maddi hasar oluşurken, yangın ise büyümeden itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cay ureticisinden ozel sektore fiyat tepkisi fLH63Cqy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çay üreticisinden özel sektöre fiyat tepkisi

ÇAYKUR yoğunluğun artmasıyla kontenjan uygulamasına geçince özel sektörde çay taban fiyatının altına düşerek üreticinin tepkilerinin hedefi oldu.

Bayram tatili boyunca çay toplayan üreticilerin çaylarını biran evvel bitirmek istemesi Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan fabrikalarda izdihama sebep oldu. İşleme kapasitesine ulaşan ÇAYKUR bu kez kontenjan ve randevulu sistem uygulamasına geçiş yapmak zorunda kaldı. Kurum her ne kadar ‘Acele etmeyin, çayınızın tamamını alacağız’ dese de bir an evvel çayını bitirmek isteyen çay üreticileri bu kez özel sektörlere yöneldi. Özel sektörler de çayın çok olmasından ötürü fiyat düşürünce üreticiler tepki gösterdi.

Özel sektör devlerinden Doğuş Çay’ın da fiyat düşürdüğünü ve bu durumun diğer özel sektörlerde karşılık bulduğundan şikayet eden çay müstahsili Nuray Kutlu, “Çaylar güzel, bunlar bizim mesleğimiz ama çok şikayetçiyiz. Böyle bir sistem olmaz. Bayramdan önce açılan kampanya nedeniyle herkes çayını topladı bitirdi. Yoğunluk oluşunca bayramdan sonra kontenjan uygulamasına geçildi. Doğuş Çay’a bizi gebe yaptılar. ÇAYKUR kontenjanı düşürdüğü için Doğuş Çay’da fiyatı aşağıya indirdi. 29 TL’ye indirdi. Bizimle borsa gibi oynuyorlar. Doğuş Çay ne yaparsa hepsi de onu yapıyor. Doğuş Çay bizi parmağında oynatıyor. Bütün özel sektörleri. Doğuş Çay ne diyorsa öbürleri de onu yapıyor” dedi.

Ayşe Kutlu isimli bir başka çay üreticisi ise, “Yaş çay sezonu güzel gidiyor ama hemen kontenjan düşünce özel sektörlerin eline düştük. Özel sektörlerin eline düşünce de haliyle fiyatları düşürüyorlar. İster istemez müstahsili kırıyorlar. Biz büyük zarardayız bu konuda ve şikayetlerimiz var” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin