"Kafkasların Kraliçesi" Tırıyla Uluslararası Yollarda Direksiyon Sallıyor - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2024 12:47 tarihinde yayınlandı
0
0

“Kafkasların Kraliçesi” Tırıyla Uluslararası Yollarda Direksiyon Sallıyor

Artvin’den Kafkas ülkelerine yük taşıyan “Kafkasların Kraliçesi” lakaplı 32 yaşındaki kadın tır sürücüsü Esra Yılmaz oyuncaklar, makyaj malzemeleri ve çeşitli aksesuarlarla renklendirdiği şoför mahallini adeta evindeki odasına dönüştürürken, uluslararası yollarda bu şekilde tek başına direksiyon sallıyor.

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan Esra Yılmaz’ın en büyük tutkusu araba kullanmak ve gezmek. Yılmaz, bu iki tutkusunu yapıp aynı zamanda para kazanmak için tır şoförlüğü mesleğini seçti. Kocaeli’nde özel bir limanda eğitimlerini aldıktan sonra direksiyona geçerek 4 yıldır ülke geneline ve Kafkaslara yük taşımacılığı yapıyor. Torpido üzerine dantel işlemesi serip araç kabinini oyuncak ve makyaj malzemeleriyle süsleyen Yılmaz, zamanın bir çoğunu yollarda tek başına geçiriyor. Molalarda makyaj yapmayı ihmal etmeyen Yılmaz, “Evim ve iş yerim” dediği tırın içinde kitap okuyor, yemek yiyor, geceleri tırın içinde uyuyor.

“En büyük tutkularımı para kazanarak yapıyorum”

“Burası benim evim, iş yerim, yatak odam” diyen Esra Yılmaz ”Tutkunu olduğum iki şeyi birleştirmem gerekiyordu. Biri dünyayı dolaşmak diğeri araba sürmek. Bu ikisini birleştirip hem de para kazanmalıydım. Bundan dolayı tır şoförü oldum. Kocaeli’nde özel bir limanda eğitim aldım. Daha sonra belgelerimi alarak uluslararası yollarda direksiyon sallamaya ve gaza basmaya başladım. 4 yıldır tır kullanıyorum. Bu sayede dünyayı geziyorum, araç kullanıyorum ve para kazanıyorum. Uluslararası yolculuğum ilk Sarp Sınır Kapısından Azerbaycan’a gitmekle başladı. Türkiye’nin bir ucundan başka bir ucuna diyebileceğim kadar şehir gezdim. Hedefim kendime tır almak ve kendi tırımla Asya kıtası ve Avrupa kıtasına tır yolcuğu yapmak istiyorum” dedi.

“Tır sürücülerine yönelik yanlış bir algı var”

Kadın tır şoförü olarak binlerce erkek tır şoförü içinde tır kullanmanın kendisini hiçbir zaman zorlamadığını belirten Yılmaz “Şuana kadar hiçbir şekilde sözlü yada fiziksel tacize uğramadım. Tır şoförleriyle ilgili bir algı var kesinlikle yanlış bir algı. Beni bir kardeş gibi, bir evlat gibi karşılıyorlar. Sokakta ilk karşılaşmalarımda tepkiler çok güzel. Alkışlayanlar bravo diyenler ıslık çalanlar bunlarla ilgili güzel tepkiler alıyorum, bu da beni daha fazla motive ediyor. Son yıllarda kadın tır şoförü artması beni mutlu ediyor. Sektörümüzde kesinlikle kadınlarında olması gerekiyor. Hatta zaman zaman ’Bu mesleği nasıl erkeklere kaptırmışız’ diye kendimi sorguladığım anlar da oluyor. Mesleğimi seviyorum” ifadelerini kullandı. (İHA)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
cxxccxxc
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
20 Nisan, 2026 15:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Asayiş Operasyonları

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, 12 Mart 2026 – 17 Nisan 2026 tarihleri arasında il merkezi polis sorumluluk sahasında yürütülen asayiş uygulamaları, şok denetimler ve devriye faaliyetlerine ilişkin sonuçları açıkladı.

Yapılan çalışmalar kapsamında çeşitli suç unsurlarına el konulurken, çok sayıda aranan şahıs da yakalandı.

Operasyonlarda; 1 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet ses (kuru sıkı) tabancası, 42 adet fişek ve kartuş ile 38 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Denetimler sırasında, “tutuklanmasına yönelik aranması bulunan” 33 şahıs ile farklı suçlardan aranan 20 şahıs olmak üzere toplam 53 kişi yakalandı. Ayrıca 13 yoklama kaçağı hakkında da işlem yapıldığı bildirildi.

Kasten öldürme suçundan 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahsın ise Ovacık ilçesinde saklandığı köyde yakalanarak adli mercilere teslim edildiği ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi.

Öte yandan “kumar oynanması için yer ve imkân sağlama” suçuna ilişkin 3 iş yeri hakkında adli işlem başlatıldı, bu işletmelerden 2’sinin kapatıldığı açıklandı.

Kabahatler Kanunu kapsamında ise 53 kişiye toplam 638 bin 220 TL idari para cezası uygulandı.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışmaların “büyük bir dikkat, duyarlılık ve özveriyle” aralıksız sürdürüleceği ifade edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin