Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ekim, 2023 12:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

“Kafes” operasyonunda 15 tutuklama, 2 ev hapsi, 11 adli kontrol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıkladığı "Kafes" adlı Samsun merkezli İstanbul, Amasya ve Bursa illerini kapsayan suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 28 kişi 15’i mahkemece tutuklanırken, 2 kişiye ev hapsi uygulanıp, 11 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde suç örgütleri ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, "nitelikli yağma, tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs, tehdit ve vahim nitelikte ruhsatsız silah taşımak" suçlarını işlediği tespit edilen organize suç örgütüne yönelik bu sabah eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon çerçevesinde Samsun merkez, 19 Mayıs ve Bafra ilçeleri ile İstanbul, Bursa ve Amasya illerinde bulunan 41 ikamet ve 4 iş yerine Cuma sabahı şafak baskını yapıldı.
Yapılan aramalarda, 10 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet Uzi marka tabanca, 1 adet havalı tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 5 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 7 adet amaç dışı bıçak, 997 adet tabanca fişeği, 1 adet Uçaksavar mermisi, 1 adet kelepçe, 1 adet polis arması, 1 adet silah kılıflı yelek, 2 kilo 150 gram esrar, 4 adet sentetik ecza, 1 adet uyuşturucu madde kullanımına yarar aparat, 1 adet kenevir bitkisi yetiştirme düzeneği, 20 adet çek ve senet ve çok sayıda dijital materyal elde edildi.
KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 35 kişiden 7’si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Sorguları tamamlanan aralarında suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen E A.’nın da bulunduğu 28 kişi sabah saatlerinde Samsun Adliyesine sevk edildi. Gün boyu ve akşam geç saatlere kadar nöbetçi mahkemeye ifade veren 28 kişiden suç örgütü lideri olduğu iddia edilen E.A. ile birlikte S.E., H.K., E.E.İ., U.E., T.Ö., E.C., M.M.K., Ü.S., B.Ş., F.F.A., E.A., B.K., N.Y. ve R.A. mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, B.K. ve M.U. ise yurt dışına çıkış yasağı getirilerek ayaklarına elektronik kelepçe takılarak ev hapsi uygulanmasına karar verildi. O.U.K., S.E., S.T., N.T., İ.K., H.Ö., B.K.K., B.S., G.G., A.G. ve M.A. ise yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Alevlerin küle çevirdiği fabrika içerden görüntülendi

Düzce’de strafor fabrikasında çıkan yangın 2.5 saatlik çalışma ile söndürülürken, alevlerin küle çevirdiği fabrika içerden görüntülendi.
Düzce’de bir strafor fabrikasında çıkan yangın, ekiplerin yaklaşık 2,5 saat süren yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının ardından fabrikada büyük çapta hasar meydana gelirken, alevlerin küle çevirdiği üretim alanları içerden görüntülendi.
Edinilen bilgilere göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüyerek fabrikanın büyük bölümünü sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve emniyet ekipleri sevk edildi. Strafor malzemenin yanıcı yapısı nedeniyle alevlerin hızla yayılması, söndürme çalışmalarını güçleştirdi. Ekipler, yangının çevredeki alanlara ve bitişiğindeki tesislere sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Yaklaşık 2,5 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları uzun süre devam etti.

Küle dönen fabrika içerden görüntülendi
Yangın sonrası fabrikada oluşan hasar fabrika içerisinden kayda alındı. Görüntülerde üretim alanlarının tamamen kullanılamaz hale geldiği, makinelerin eridiği ve fabrikanın büyük bölümünün küle döndüğü görüldü. Yangınla ilgili can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Yangının çıkış nedeni yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin