Kafasını kutuya sıkıştıran kedinin imdadına itfaiye ekipleri yetişti - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Eylül, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kafasını kutuya sıkıştıran kedinin imdadına itfaiye ekipleri yetişti

Gümüşhane’de Harşit Çayı’nda kafasını konserve kutusuna sıkıştıran bir kedi, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde kurtarıldı.

Kent merkezini derin bir vadiye bölen Harşit Çayında su seviyesinin oldukça düşmesi evcil hayvanların son dönemde burada mahsur kalmasıyla ilgili ihbarların artmasına neden oldu.

Son olarak bir kedinin kafasını kutuya sıkıştırdığı ve dere yatağında ses yaparak dolaştığı ihbarını alan İtfaiye ekipleri hemen çalışmaya başladı.

Ayaklarına çizmeyi geçiren itfaiye görevlisi Harşit Çayını aşarak derenin karşı tarafındaki kediye ulaşarak dere yatağından kurtardı.

Yola çıktıklarında kafasının sıkıştığı kutuyu çıkaran itfaiye görevlileri kediye su ve yiyecek verdi. Oldukça korktuğu anlaşılan kedinin kafasını sokup çıkaramadığı kutunun da kedi maması kutusu olduğu fark edildi.

Genişlettikleri kutuyu kedinin kafasından çıkaran İtfaiye görevlileri, doğaya atılan çöplerin hayvanların yaşamını tehdit ettiğine dikkat çekerek, “Doğayı kirletip pisliklerinizi atıyorsunuz. Savunmasız hayvanların bu çöpler yüzünden ölmelerine neden oluyorsunuz. Lütfen çöplerinizi doğaya atmayın” diyerek uyarıda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin