Reklam
Reklam
671e3529b0e13
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
27 Ekim, 2024 15:42 tarihinde yayınlandı
0

Kadınların göz kırpma sıklığı erkeklerden daha fazla

Yapılan bir araştırmada, kadınların erkeklere göre göz kırpma sıklığının belirgin şekilde daha fazla olduğu ortaya çıktı.

İtalya’nın Milano kentindeki Fonksiyonel Anatomi Araştırma Merkezi tarafından yürütülen bir çalışmada, kendiliğinden oluşan göz kapağı hareketleri optoelektronik hareket analizörleri ile izlendi. Araştırmaya 20-30 yaş aralığında 13 erkek, 12 kadın ve 50 yaş üstünde 10 erkek, 9 kadın katıldı.

Sonuçlara göre, kadınlar dakikada ortalama 19 kez göz kırparken, erkeklerde bu sayı 11’de kaldı. Ayrıca, kadınların göz kırpma hızının erkeklerden çok daha fazla olduğu belirlendi. İlginç bir diğer bulgu ise, yaşlı kadınların genç kadınlara kıyasla daha sık göz kırptığı oldu.

Bilim insanları, bu durumun hormonal faktörlerle ilişkili olabileceğini düşünüyor. Özellikle kadınların sistemlerinde daha fazla östrojen bulunduğu iddia ediliyor. Göz kırpmanın, gözlerin temizlenmesi, nemlendirilmesi ve tahriş edici maddelerden korunması gibi temel işlevleri olduğu vurgulandı. Araştırma, stresli durumlarda göz kırpma sıklığının arttığını ve odaklandığımızda ise azaldığını gösteriyor. (Halil Tükenmez)

Bizi sosyal medyadan takip edin
milletvekili sahin en buyuk gucumuz kardesligimiz ve meseleleri suhuletle cozebilme irademizdir bTrrrX4L
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Milletvekili Şahin: “En büyük gücümüz kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademizdir”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti’nin 25 yıllık siyasi başarısının temelinde birlik, beraberlik, tevazu ve vatandaşla kurulan güçlü bağın bulunduğunu söyledi.

Parti teşkilatlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Şahin, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana milletle iç içe bir siyaset anlayışı benimsediğini belirterek, vatandaşlarla kurulan samimi ilişkinin partinin en önemli gücü olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde teşkilatların her zaman vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu 25 yıllık süreç içerisinde halkımızın bize yönelik ortaya koymuş olduğu teveccüh açısından sarsılmaz sırrın şu olduğu kanaatindeyim; vatandaşımıza başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere teşkilatlarımızla birlikte kapımızı sürekli açık tuttuk” dedi.

Hiç kimseye kibirle yaklaşmadıklarını ve tevazu anlayışıyla hareket etmeye gayret ettiklerini belirten Şahin, teşkilat yapısındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Muhalefet partilerinde yaşanan iç tartışmalara da değinen Şahin, “Aramızdaki uhuvveti koruduk. Muhalefetin bugün içerisine düştüğü tabloya baktığımızda, bizim en büyük gücümüzün muhabbetimiz, kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademiz olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti teşkilatlarının en zorlu dönemlerde dahi çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü kaydeden Şahin, il ve ilçe danışma toplantılarının yanı sıra büyükşehirlerde mahalle danışma toplantılarının da düzenli olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Şahin, teşkilatların başarısının temelinde manevi motivasyonun bulunduğunu belirterek, “Sarsılmaz sırrımızın bu manevi motivasyon olduğunu düşünüyorum. Hele hele Karabük’te şimdiye kadar ortaya koyduğumuz başarıların en büyük pay sahibinin de bu anlayış olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin