Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Ocak, 2025 15:28 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kadınlardan Unutulmaz Ritim Şöleni!

Safranbolu Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) Kadınlar Ritim Topluluğu, Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde sahne alarak müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Şef Mehmet Soygür yönetimindeki topluluk, 36 darbuka, 17 erbane, 8 bendir, 5 kaşık, 3 zil ve 6 davul olmak üzere toplam 75 müzisyenden oluştu. Topluluğun ilk konseri, geçen yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Safranbolu Tarihi Çarşı Hanarkası Sokak'ta gerçekleştirilmişti. Topluluğa ders veren müzik öğreticileri Ceyhun Çelik ve Mehmet Soygür olmuştu. Safranbolu Tarihi Çarşı'daki izleyiciler, konsere coşkuyla eşlik etmiş, ikinci konseri sabırsızlıkla bekliyordu.

RİTİM TOPLULUĞU'NDAN İKİNCİ KONSER

Bu yılki konserin açılış konuşmasını yapan Safranbolu ADD Başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu, Atatürk'ün kadınlara verdiği önemi vurgularken, ilçedeki kadınların üstün yeteneklerine de dikkat çekti. Ritim topluluğu, Türk Halk Müziği ve Pop Müziklerinden seçilen sevilen şarkıları, Şef Soygür'ün yorumuyla sahneye taşıyarak etkinliğe katılan kalabalığa keyifli anlar yaşattı. Konserin sonunda, ADD Üyesi Diş Hekimi Serap Bıyıklı, ritim topluluğundaki tüm kadın müzisyenlere çiçek takdim ederek, onların emeklerini onurlandırdı. Bu etkinlik, kadınların sanatta ve toplumda ne denli önemli bir yere sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da gasp ettikleri telefonla dudak dolgusu yaptıran 2 kadın yakalandı

Samsun’un Atakum ilçesinde 17 yaşındaki bir kızın cep telefonunu gasp ettikleri iddia edilen 2 kadın şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerin gasp ettikleri telefonu satarak bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları ortaya çıktı.
Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Y.E. (17) isimli mağdur, E.Y. (26) ve R.Ş.A. (25) tarafından bir eve götürüldü. Burada darp edilen genç kızın iPhone marka cep telefonu gasp edildi. Şüphelilerin, gasp ettikleri telefonu yaklaşık 20 bin liraya sattıkları ve elde ettikleri parayla bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları belirlendi.
Atakum Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında E.Y. ve R.Ş.A. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.Ş.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.Y. hakkında ise elektronik kelepçe takılarak ev hapsi kararı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin