Kadınlar eskimiş ürünleri sanat eserine dönüştürüyor - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Haziran, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kadınlar eskimiş ürünleri sanat eserine dönüştürüyor

Rize’de kadınlar eskimiş ürünleri toplayarak geri dönüştürdükleri ürünleri birer sanat eserine dönüştürdü.
Rize’de kadınların oluşturduğu atölyede eskiyen ürünler geri dönüştürülmek üzere toplandı. Ev hanımları topladıkları eski ve çürümeye yüz tutan ürünleri geri dönüştürmek amacıyla boya ve yenileyerek birer sanat eserine dönüştürdü. Ev hanımları tarafından eskimiş olan pencereler, masalar, sandalyeler, vazolar, şişeler ve gitarlar geri dönüştürüldü. Kadınlar tarafından el emeği ile geri dönüştürülerek sanat eseri hali alan ürünler açılan sergi ile vatandaşların beğenisine sunuldu.
“İnsanlarımızı evde boş oturmaya değil üretmeye ve sosyal anlamda gelişmeye davet ediyoruz”
Ev hanımlarının evlerinde bulunan atıl ürünleri geri dönüştürdüklerini ifade eden Emine Kuvvet, “Bu yıl 30 kursiyer ile yola çıktık. Kursum dekoratif tablo yapımı, minyatür el sanatı ve dekoratif ahşap süsleme bölümlerinden oluşmakta. Kursumuzda ahşap süsleme de özellikle geri dönüşümden beslendik. Öğrencilerim kendi evlerinde atıl olan, sıkıldıkları ürünleri genelde sınıfıma getirdiler. Onları geriye dönüştürdük. Aynı zamanda depolarında olan, eski evlerin pencerelerini alıp getirdiler. Çok güzel eserler ortaya çıktı. Aynı zamanda bu ekonomiye de bir katkı sağlıyor. Biz sosyalite anlamında da güzel vakit geçiriyoruz. İnsanlarımızı evde boş oturmaya değil üretmeye ve sosyal anlamda gelişmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“Çok güzel şeyler çıkardığımıza inanıyoruz”
Bu tür kurslarının ev hanımları için birer terapi olduğunu ifade eden Burçin Durmuş, “Bu yıl ahşap dönüşüm kursuna başladım. Çok zevk alarak geldik. Evimizde eski, beğenmediğimiz eşyaları dönüştürdük. Çok güzel şeyler çıkardığımıza inanıyoruz. Biz ev hanımlarının böyle kurslarda terapi olduğunu düşünüyorum. Sergimize ulaştık” şeklinde konuştu.
(HFD-

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin