Kadınların sosyal yaşama katılımını artırmak ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla kurulan Karabük Kadın Birlik Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (KADINBİR), düzenlenen açılış töreniyle resmi olarak faaliyetlerine başladı.
Yeni kurulan sivil toplum kuruluşu, Karabük’te kadınlara umut ve destek kapısı olmayı hedefliyor. Dernek, Kemal Güneş Caddesi üzerinde yer alan Bedesten İşhanı’nda hizmet verecek.
BAŞKAN BÜYÜKÖZKÖK: “KADINLARIMIZLA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”
Açılışta konuşan Dernek Başkanı Büşra Tunçkaya Büyüközkök, kadının toplumdaki dönüştürücü ve şefkatli rolüne dikkat çekti. Konuşmasında, “Kadının elinin değdiği yerde sadece düzen değil, aynı zamanda huzur ve sıcaklık da olur. Bizler kadınlarımızın yalnızca yardım alan değil, aynı zamanda üreten ve çalışan bireyler olmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Büyüközkök, ilk projelerini İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte hazırlayıp Karabük Valiliği’ne sunduklarını belirterek, “Bu yolda sabır, inanç ve kararlılıkla ilerleyeceğiz” dedi. Ayrıca yönetim kuruluna verdikleri emek ve katkılar nedeniyle teşekkür etti.
AÇILIŞA PROTOKOLDEN GENİŞ KATILIM
Programda Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin de kısa birer konuşma yaparak derneğin kurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiler.
Açılış törenine; Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti Milletvekili Cem Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İsmail Özer, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.