Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı VKS Üzerinden Gerçekleştirildi. - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Kasım, 2021 08:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı VKS Üzerinden Gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sn. Derya Yanık başkanlığında Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) video konferans (VKS) yöntemiyle gerçekleştirilen  Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, 81 İl Valimizin ve koordinasyon üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantı öncesinde, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından kadına yönelik şiddet alanından yapılan çalışmalar, alınan kararlar ve ilgili kamu kurum ve kuruşların görev ve sorumlulukları ile ilgili Vali Fuat Gürel ve koordinasyon üyelerine sunum yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın VKS üzerinden katıldığı toplantıya Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Vali Yardımcısı Ahmet Sami Meram, Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, kurum müdürleri ile ilgili birim yöneticileri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaaxxaax
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Nisan, 2026 14:35 tarihinde yayınlandı
0
0

57 Milyonluk vurgun yapan şebeke çökertildi

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen kapsamlı çalışmalar sonucunda, sosyal medya üzerinden “yatırım yaparak para kazanma” vaadiyle vatandaşları dolandıran şebekeye yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi.

11 ay süren planlı takip ve teknik çalışmalar neticesinde, şüphelilerin paravan şirketler aracılığıyla elde ettikleri suç gelirlerini farklı şahıs hesaplarına aktardıkları, ardından bu paraları kripto para borsaları üzerinden “kaybettirme” yöntemiyle aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin Karabük ile birlikte toplam 17 ilde 32 vatandaşı mağdur ederek yaklaşık 57 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

21 Nisan 2026 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gümüşhane, Kocaeli ve Kütahya başta olmak üzere birçok ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Karabük İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yapılan operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında 4 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi. Mahkemeye çıkarılan 18 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Firari durumda bulunan 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların huzur, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla siber suçlarla mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin