Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Şubat, 2023 16:06 tarihinde yayınlandı
0

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında yapıldı. Toplantıya; Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Kayış, Vali Yardımcısı Osman Sak, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, kurum müdürleri ile kurul üyeleri katıldı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından 6284 sayılı kanun gereğince 2021 ve 2022 Yılınlarında gerçekleşen olay istatistikleri, KADES Uygulaması ve kurumlar tarafından gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri hakkında Vali Fuat Gürel ve katılımcılara bilgiler verildi.

İl genelinde yaşanan olay istatistiklerinin paylaşıldığı toplantı, kadına yönelik şiddeti oluşmadan önlemek için yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bozuk yolda islanan cocuklar icin tepki gosterdi pK14Lm3L
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bozuk yolda ıslanan çocuklar için tepki gösterdi

Zonguldak’ta bir vatandaş, dokuz aydır onarılmayan yolda biriken suların okul çocuklarını ıslattığını söyleyerek tepki gösterdi. Zonguldak Belediyesi ise çalışmaların plan dahilinde yapılacağını açıkladı.

Zonguldak’ın Tepebaşı Mahallesi Soğan Tarla sokağında bozulan parke taşları, özellikle yağışlı havalarda ciddi sorunlara yol açıyor. Yolda oluşan su birikintileri, okula gidip gelen çocuklar ve mahalle sakinleri için ıslanma tehlikesi oluşturuyor.

Defalarca belediyeye başvurmasına rağmen sonuç alamadığını belirten Hakan Özdemir, “Yollarımız çok sıkıntı dedim. Komşu halısını yıkıyor dedim su burada birikiyor dedim. Şurada kanala bir türlü gitmiyor” dedi. Özdemir, sokağın okul yolu olmasının durumu daha da kötüleştirdiğini şöyle vurguladı:

“Burada devamlı elimizle atıyoruz. O da önemli değil ama, şimdi buradan okul sokağı olduğu için çocuklar gelip geçiyor. Küçük kız daha beş altı yaşında. Sen buradan araba geç çocuğu ıslat. Vallahi çocuğa acıdım ya.”

Dokuz aydır çözüm bulunamadığını belirten Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Dokuz aydır ne ses ve nede seda. İki üç defa kendisine belirttim mesaj attım. Kendi yerine gittik olumsuz cevap aldık. Bundan önceki başkan adayı burayı düzeltti. Ama tabi ki devamlı araba girdiği için her yer bozuldu.”

Zonguldak Belediyesi kaynakları ise konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, “Şehrimizin muhtelif yerlerinde bu tarz bakım onarım tadilat çalışmalarımızı yapıyor ve yapacağız. Çalışmalar, plan ve program dahilinde yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin