Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Ağustos, 2022 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Ruh sağlığı Birimi tarafından Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan 115 erkek 105 kadın olmak üzere toplam 220 personele İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi personeli  Sosyal Çalışmacı Erdem Ünal tarafından eğitim verildi.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede ulusal eylem planı hakkında bilgi veren Sosyal çalışmacı Erdem Ünal, eylem planının amaçlarını kadına yönelik şiddetle mücadelede tüm tarafların sürece dahil edilmesi, ilgili mevzuat ve kamu politikası açısından hedef ve faaliyetlerin belirlenmesi olarak aktardı.

Ünal,  Dünya Sağlık Örgütünün  (WHO) şiddeti ‘İstemli bir şekilde, tehdit yoluyla ya da bizzat kişinin kendisine, diğer bir kişiye, bir gruba ya da topluma yönelik olarak yaralanma, ölüm, psikolojik zarar, gelişme bozukluğu, veya gelişmede gerileme ile sonlanma olasılığı yüksek bir biçimde fiziksel güç ya da nüfuz kullanılması’ olarak tanımladığını belirtti. Şiddetin kadınlar için neden önemli bir sorun olduğunu ayrıntılı olarak ele aldı.

Kadına yönelik Şiddet; İster kamusal isterse özel yaşamda meydana gelsin, kadınlara fiziksel, cinsel veya psikolojik acı veya ıstırap veren veya verebilecek olan cinsiyete dayanan bir eylem veya bu tür eylemlerle tehdit etme, zorlama veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakma şeklinde tanımlanır. (BM)

İçişleri Bakanlığı tarafından 23 Mart 2022 tarihinde imzalanan protokolle ‘’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 yılı Faaliyet Planı’’ kamuoyuna duyurulmuştur. #KadınaElKalkamaz mottosu çerçevesinde 5 milyon erkeğe Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi verilmesi planlanmıştır.

Sağlık personeli, şiddet gören kadını sonradan karşılaşacağı şiddetten korumada, güvenlik planı oluşturarak veya gerekiyorsa sığınma evine yönlendirerek desteklemede önemli rol oynamaktadır. Ayrıca halkla sürekli yakın iletişim halinde olunduğu için kişilerde farkındalık ve bilinç oluşturma konusunda sağlık personelinin etkinliği fazladır. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bas
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
17 Nisan, 2026 15:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Birlik Medya kapılarını öğrencilere açtı

Karabük Üniversitesi Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu  Radyo–Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencileri, proje çalışmaları kapsamında Karabük’ün 70 yıllık basın geçmişine ışık tutan Karabük Birlik Medya’yı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında gazete çalışanlarıyla bir araya gelen öğrenciler, hem mesleki deneyimler hakkında bilgi aldı hem de projeleri için çekimler gerçekleştirdi. Öğrenciler ayrıca Birlik Medya ortaklarından Şafak Zeki Akca ile de görüşerek, medya sektörü ve habercilik üzerine değerlendirmelerini dinledi.

Dijital ve geleneksel haberciliğin ele alındığı ziyarette, öğrencilere sektörün işleyişi, haber üretim süreçleri ve medya alanındaki dönüşüm hakkında bilgiler aktarıldı.

Gazete çalışanları, öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek, mesleki gelişimlerine katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin