Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2023 10:31 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kadın sürücü yolda duran yayayı ezdi

Kastamonu’nun Cide ilçesinde karşıya geçmek için yolda duran yayaya, kadın sürücünün kullandığı otomobil çarptı. Yere düşen yayanın üzerinden otomobil geçti. Kaza anı ise anbean kameraları yansıdı.
Olay, Kastamonu’nun Cide ilçesinde Şehirlerarası Otobüs Terminali girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 60 yaşındaki N.Ü. idaresindeki Lada marka plakası öğrenilemeyen otomobil, kavşakta dönüş yaptığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun kenarında karşıya geçmek için bekleyen 50 yaşındaki yaya O.K.’ye çarptı. Otomobilin çarpmasıyla savrulan ve yere düşen O.K.’nin üzerinden araç geçti. Kazada yaralanan O.K., olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Cide Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. O.K.’nin yapılan muayenesinde vücudunda kırıklar oluştuğu öğrenildi. Kazanın ardından trafik polisi ekipleri, kaza yerinde güvenlik önlemleri alarak incelemelerde bulundu. Kadın sürücü N.Ü. ise, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.
Kaza anı ise Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kamerasına yansıdı. Güvenlik kamerası görüntülerinde kavşaktan dönen aracın, yolun kenarında bekleyen yayaya çarptığı ve yere düşen yayanın da üzerinden geçtiği görülüyor.
İkinci bir kaza da Ağlı ilçesinde yaşandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından düzenli olarak paylaşılan KGYS görüntülerinde, Haziran ayında Ağlı ilçesinde gerçekleşen kazanın görüntüleri de paylaşıldı.
Ağlı ilçesinde kavşakta ticari taksi ile otomobilin çarpıştığı kazada; otomobilin takla attıktan sonra sürüklendiği anlar kameralara yansıdı. Kazada iki kişi hafif şekilde yaralanmıştı. (İHA)

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Aromatik bitkilerden üretilen ürünler satışa hazır

Türkiye’nin en büyük tıbbi ve aromatik bitki yetiştirme alanı olan Safranbolu Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçesinde üretilen eserler satışa hazır hale getirildi.

Türkiye’nin kozmetik ve ilaç endüstrisinde kullanılan, büyük oranda ithal edilen bitkisel yağların yerli olarak üretimine yönelik tahlil sağlamak hedefiyle Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in talimatlarıyla “Geleceğe Nefes Orman Çiçekleri” ismiyle üretilen kozmetik eserler, ticari kimlik kazanarak satışa hazır hale getirildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u ziyaret ederek, satışa hazır hale getirilen eserleri takdim etti.

Bölge Müdürü Bayraktaroğlu, 03 Kasım 2023 tarihinde Türk Marka ve Patent Kurumu’na Orman Genel Müdürlüğü ismine yaptıkları marka tescil başvurusu ile “Geleceğe Nefes Orman Çiçekleri” markasının 14 Şubat 2024 tarihinde onaylanarak hem yerli hem de küresel pazarda yerini alacak hale geldiğini belirtti. Bayraktaroğlu, “Başta Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçemizde ve bölgemizde yetişen tibbî ve aromatik bitkilerden başta lavanta, safran, kekik, adaçayı, biberiye ve birçok uçucu yağ içerikli doğal eserler, ’Geleceğe Nefes Orman Çiçekleri’ markası altında ticari kimlik kazanarak satışa hazır hale getirdik” dedi.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz ise Orman Genel Müdürlüğü, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ve Safranbolu Orman İşletme gruplarına teşekkür ederek, “Tarihin eşsiz dokusuna tabiatın şifasını ve kokusunu katmak, sürdürülebilir üretim anlayışıyla hem ülkemize hem de tabiatımıza büyük bir katkıdır. Bu cins projelerle Safranbolu’nun ve Karabük’ün iktisadına yeni kıymetler katıyoruz” sözlerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.