Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Kasım, 2024 04:45 tarihinde yayınlandı
0

Kadın istihdamı ve girişimciliğini destekleyen seminerlerin ilki Tokat’ta gerçekleştirildi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini destekleyen seminerler dizisi Tokat’ta başladı.

“Kadınlar için E-Ticaret” seminerlerinin ilki, 22 Kasım’da Tokat Belediyesi iş birliğiyle Gülbahar Hatun Belediye Meslek Edindirme Kurs Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 60 kadın kursiyerin katıldığı programda internet üzerinden satışın avantajları, e-ticarete konu ürünlerin belirlenmesi, web sitesi ve çevrim içi pazar yerlerinin kurulması, e-ticaret için sosyal medya araçlarının kullanılması konularında bilgiler verildi. Uluslararası İş Geliştirme Uzmanı Kortan Ersoy, e-ticarete yeni başlamak isteyenlerin izleyeceği yol hakkında bilgi verdi. Programda teorik bilgilerin yanında pratik uygulamalara da yer verilerek, katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Ayrıca sürdürülebilirliğin sağlanması için finansal okuryazarlık, bütçe yönetimi, harcama disiplini ve birikim ile yatırım kavramları ele alındı. Eğitim sonunda katılımcılara Akın Uğurlu tarafından Ajansın Girişimcilik Ekosisteminin Desteklenmesi Teknik Destek Programı tanıtılarak, öncelikleri, destek miktarı ve başvuru tarihleri hakkında bilgi verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, kadınların iş gücüne daha aktif katılımını sağlamak ve iş dünyasında liderliklerini desteklemek amacıyla 2024 ve 2025 yılı çalışma temasını “Kadın Girişimciliği/Kadın İstihdamı” olarak belirledi. Kalkınma ajansları, bu tema çerçevesinde sağladıkları proje destekleri ve danışmanlık hizmetleriyle kadınların iş gücündeki, toplumsal yaşamda ve girişimcilik ekosistemindeki rollerini güçlendirmeyi hedefliyor. Seminerlerin ikincisi 29 Kasım’da Çorum’da düzenlenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda kedinin devirdigi cuvaldaki cevizleri yoldan gecen vatandaslar topladi CTRDdLdp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Giresun’da kedinin devirdiği çuvaldaki cevizleri yoldan geçen vatandaşlar topladı

Giresun’da bir işyerinin önünde bulunan ceviz dolu çuval, sokak kedisi tarafından devrildi. Yola saçılan cevizleri yoldan geçen vatandaşlar el birliğiyle toplarken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Giresun’da bir işyerinin önünde bulunan ceviz dolu çuvalı sokak kedisi devirdi, çevredeki vatandaşlar ise yola saçılan cevizleri toplamak için seferber oldu. O anlar işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Olay, Giresun’un Yeniyol mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yağızbey isimli işyerinin önünden geçen bir sokak kedisi, işyeri önünde bulunan ceviz dolu çuval üzerinde tırnaklarını törpülemeye başladı. Bu sırada dengesini kaybeden çuval devrilirken, cevizler kaldırıma ve yola saçıldı. Gürültüyle birlikte olay yerinden kaçan kedinin ardından işyeri çalışanları dışarı çıktı.

Ne olduğunu ilk anda anlayamayan çalışanlar, çevredeki vatandaşların da yardımıyla yere saçılan cevizleri toplamaya başladı. Daha sonra güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen işyeri çalışanları, çuvalı devrilenin mahallede sıkça görülen bir sokak kedisi olduğunu fark etti.

“Mahallenin kedisi genelde çuvallarda tırnaklarını törpülüyordu; Bu kez çuvalı devirmiş”

Yaşananları anlatan işyeri çalışanı Ahmet Emrehan Pir, “İçeride müşterimizle ilgileniyorduk. Bir anda dışarıdan büyük bir ses geldi. Dışarı çıktığımızda cevizlerin yere saçıldığını gördük. İlk başta panik olduk ama çevredeki vatandaşlar hemen yardıma koştu. Kameraları izlediğimizde ise çuvalı kedinin devirdiğini gördük. Mahallenin kedisi genelde çuvallarda tırnaklarını törpülüyordu. Bu kez çuvalı devirmiş” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin