Düzce(İHA) – İlk maçına çıkan Düzce Kadın Futbol Takımı oyuncuları İsrail’in yaptığı katliama, kadın cinayetlerine ve çocuk ölümlerine dikkat çekmek için sahaya farklı eylemle çıktılar. Hayali çocukların ellerinden tutup sahaya çıkan kadın futbolcular, seremoni sırasında da pankart açıp İsrail ve insanlığa çağrı yaptı.
Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Düzce Kadın Futbol takımı 2024-2025 sezonu ilk maçını kendi evinde Samsun Futbol Takımı karşılaştı. Kadın futbolcular ilk maçlarına toplumsal mesaj içeren farkındalık çalışması ile çıktı. Nurettin Zafer Stadında oynanan karşılaşma öncesi Düzce Kadın Futbol Takımı oyuncuları İsrail’in yaptığı katliamlara dur demek, kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekmek için sahaya hayali çocukların ellerinden tutarak çıktılar. Seremoni öncesinde ise İsrail ve insanlığa çağrı yapan; “İsrail / İnsanlık Çocukları öldürmeyin” yazılı pankart açan Kadın futbolcular, taraftarlardan da alkışlarla destek aldılar.
Maç öncesi açıklama yapan Düzce Kadın Futbol Kulübü Başkanı Birol Aksu, “Narin’in öldürülmesi üzerine bebek ölümleri, İsrail’in çocukları öldürmesi, aylardan, yıllardan beri devam eden katliamları üzerine biz duyarlı davranalım dedik. Bugün kızlarımız bir pankartla çıkacaklar. İsrail ve insanlığa seslenecekler. Çocukları öldürmeyin diyecekler. Bunu kadın futbol kulübünün yapması çok manidar. Yılda yaklaşık 500’e yakın kadınımız öldürülüyor. Bunda bir tepki. Kızlarımız ile bir enstantane hazırladık. Hem insanlığa hem de İsrail’e sesleniyoruz ‘Çocukları öldürmeyin’ diyoruz” diye konuştu.
Yapılan seremoninin ardından maç başladı.


Kadın futbolcular hayali çocuklar ile sahaya çıkıp İsrail ve insanlığa çağrı yaptılar
Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu
Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.
Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.
Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.
“Erkenci kirazlar komple yarıldı”
Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.
Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

