Karabük Postası tarafından
17 Mayıs, 2023 09:40 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kadın çiftçiler “Seracı Belgesi” alacak

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde tarıma destek vermek amacıyla İlçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından ‘Seracılık’ kursu açıldı. Bugün İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü mühendislerince kursiyerlere bilgilendirme yapıldı. İlçeye bağlı Şeyhoğlu köyünde İlçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından usta öğretici Yonca Girgin eğitmenliğinde açılan “Seracılık” kursunda tarımsal ekoloji, arazide üretime hazırlık, örtü altı sistemleri, sera tesisi, sera içi yetiştiricilik ile teorik bilgiler, uygulamalı anlatılarak 20 kursiyer çiftçi kadınlar yetiştiriliyor. Bugün İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü mühendisleri tarafından, kurstaki kursiyerlere ‘Örtü Altı Bitkiler’ ile ‘Gübre, hastalıklarla mücadele ve ilaçlar’ hakkında bilgiler aktarıldı. Usta öğretici Yonca Girgin, kursiyerlerinin mutluluğunu şu şekilde paylaştı, “Her gün yeni bilgiler öğrenerek, tarlalarında açıkta ve seralarda sebze yetiştiriciliği konusunda daha kaliteli ve bilinçli bir üretim oluşturabilecek kursiyerlerim emeği geçenlere teşekkür ederim. “ İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Üzülmez, “İstihdama yönelik olarak açılan seracılık kurslarında kursiyer çiftçilere; tarımsal ekoloji, arazide üretime hazırlık, örtü altı sistemleri, sera tesisi, sera içinde yetiştiricilik, topraksız tarım ve topraksız tarımda sebze yetiştiriciliği konularında teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Eğitim sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan kursiyerlere "Seracı Belgesi" verilecek. Bu belge ile ilçemizde yapımı devam eden Seracılık Organize Sanayi’nde iş bulma imkanları olacak. Ayrıca Kosgeb hibe başvuruları yapabilecekler. Talep olması durumunda diğer köylerimizde ve mahallelerimizde de kurs açmayı planlıyoruz ” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Kızılay’dan Gazze için bağış kampanyası

Karabük Türk Kızılay Vilayet Başkanlığı, "Gazze’de Yüzler Daima Gülsün Diye" sloganıyla Gazze’ye yönelik bağış kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, muhtaçlık sahiplerine ulaştırılmak üzere vatandaşların dayanakları bekleniyor.
Karabük Kızılay Vilayet Lideri Av. Cemalettin Yavaşçı, kampanyaya ait yaptığı açıklamada,Gazze halkının içinde bulunduğu sıkıntı duruma dikkat çekerek, Karabüklü hayırseverleri kampanyaya dayanak olmaya davet etti. Yavaşçı, "Gazze’ye yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, bağış açıklamasına ‘Filistin Aşevi’ yazarak takviye olabilir. Bağışlar, direkt bölgedeki insani gereksinimlerin karşılanmasında kullanılacaktır" dedi.
Başkan Yavaşçı, “Kızılay olarak milletimizin bize olan inancını boşa çıkarmamak için çalışıyor, elimizin uzandığı her yerde mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz” diyerek takviye davetini yineledi.
Türk Kızılayı, AFAD ile birlikte Gazze’deki insani yardım sürecinde uyum sağlayan ana ögelerden biri olmaya devam ederken, Karabük Vilayet Başkanlığı da bu sürece etkin takviye sunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin