KADEM, Kadına Şiddetin Çözüm Yollarını Anlatacak - Karabük Haber Postası
Nurettin Acar Avatarı
Nurettin Acar tarafından
08 Temmuz, 2020 13:59 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 10.07.2020 13:12
0
0

KADEM, Kadına Şiddetin Çözüm Yollarını Anlatacak

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kadını, erkeği, genci yaşlısı ile herkesin huzur içinde yaşadığı, her türlü şiddetin son bulduğu güvenli bir toplum inşa edebilmek adına şiddetin psiko-sosyal, hukuki ve dini yönleriyle değerlendirildiği bir çalışma hazırladı. Karabük KADEM, şiddeti açığa çıkaran sebepleri, şiddet türlerini ve şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerilerini alanında uzman isimlerin çalışmalarıyla bir araya getiren etkinliğe imza attı.
Karabük KADEM’den konuya ilişkin yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Şiddet binlerce yıldır insanlığın maruz kaldığı çözümü en zor problemlerin başında geliyor. Küresel bir sorun olan şiddet, günümüzde de kendini ifade etmekte sıkıntı yaşayan ve öfke kontrolü sağlayamayan kişilerin gerek bireylere gerekse doğaya ve canlılara karşı yönelttiği en önemli tehdit unsuru. Kadını, erkeği, genci yaşlısı ile herkesin huzur içinde yaşadığı, her türlü şiddetin son bulduğu güvenli bir toplum inşa edebilmek adına Karabük KADEM olarak şiddetin psiko-sosyal, hukuki ve dini yönleriyle değerlendirildiği kapsamlı bir eğitim seti hazırladık. Şiddeti açığa çıkaran sebepleri, şiddet türlerini ve şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerilerini alanında uzman isimlerin çalışmalarıyla bir araya getirdik. Bu amaçla Prof. Dr. Aliye Mavili, “Şiddetin Psikolojik ve Sosyal Boyutları” adlı makalesi ile şiddeti, sosyo-psikolojik cihetiyle ele almıştır. Prof. Dr. Ahmet Gökcen, Doç. Dr. M. Emin Alşahin ve Dr. Öğr. Üyesi Kerim Çakır’ın ortak çalışması olan “Kadına, Çocuğa ve Güçsüz İnsanlara Karşı Uygulanan Şiddetle Mücadelenin Hukuki Boyutu” isimli makalede ise şiddetin hukuki yönü ele alınmıştır. “Kur’an ve Sünnet Açısından Şiddet Sorunu” başlıklı makalede ise Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, şiddeti dini ve tarihsel açıdan işlemiştir. Sorunun çözümü noktasında, Doç. Dr. Necmi Karslı “Küresel Sorun Şiddet ve Çözüm Yolları” başlıklı makalesinde şiddetin önlenmesi için eğitsel, politik, hukuki ve tıbbi bakış açılarını değerlendirerek kapsamlı çözüm önerileri sunmuştur. Bu çalışma Türkiye’de ilk kez bu yaklaşımla hazırlanmış bir yaygın eğitim setidir. Ele alınan her başlık, alanında uzman eğitmenler tarafından gruplara anlatılacaktır. Bu bağlamda, protokol anlaşmaları yapacağımız kurumlar, okullar ve 48 ildeki temsilciliklerimizde yüz yüze eğitimlerin yanında digital mecralarda online eğitimler de hedeflenmektedir. Hazırladığımız bu proje ile halkımızın şiddetin çeşitli yönlerden sebep ve sonuçlarını bir bütün olarak değerlendirip kavrayabilmelerini amaçlıyoruz. Böylelikle toplumda bir farkındalık oluşturmaya çalışacağız. KADEM olarak inandığımız değerler gereğince “herkese ve her türlü şiddete karşı” duruşumuzu bu çalışma vesilesiyle yeniden hatırlatmak isteriz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
rizede nadir gorulen deniz kaplumbagasi balikcinin kamerasina yansidi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Rize’de nadir görülen deniz kaplumbağası balıkçının kamerasına yansıdı

Karadeniz’de nadir görülen deri sırtlı deniz kaplumbağası, Rize açıklarında amatör balıkçılar tarafından görüntülendi.

Şehir merkezinde av için Karadeniz’e açılan amatör balıkçı Caner Sözeri ve arkadaşının karşısına, Türkiye’de nadir gözlemlenen ve popülasyonuna daha çok Akdeniz’de rastlanan deri sırtlı deniz kaplumbağası çıktı. İlk kez karşılaştıkları deniz canlısı karşısında şaşkınlık yaşayan balıkçılar, görüntülerini kaydederek durumu araştırılması için yetkilere iletti. Kaplumbağanın görüntüleri, bilimsel çalışmalar için balıkçılar tarafından kayıt altına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin