blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kaçkarlar beyaz örtüyle kaplandı

Karadeniz’i dün tesiri altına alan şiddetli sağanak yağış, Rize’nin yüksek kısımlarında yerini kar yağışına bıraktı.
Gece saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte Kaçkarlar’ın eteklerinde yer alan 2 bin metre üzerindeki Golazena, Koçdüzü, Huser, Kavrun, Avusor ve Palovit yaylaları beyaz örtüyle kaplandı. Yayla sakinleri karla kaplı yaylalarını cep telefonları ile görüntülerken, kar kalınlığının yer yer 20 cm üzerinde olduğu gözlendi.
Yaylalarda yaşayanlar ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, karın bu yıl erken geldiğini belirtti. Yazdan kışa bir günde geçtiklerini lisana getiren yaylacılar, "Buralarda kar olağanda Ekim sonu yahut Kasım başında düşerdi. Bu yıl Eylül ortasında gelmesi bizi de şaşırttı" tabirlerini kullandı.
Bazı yaylacıların hayvanlarını hâlâ yaylada bulundurması nedeniyle kar yağışı günlük hayatı da etkiledi. Erken gelen kar, göç hazırlıklarını hızlandırdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kırklar Dağı Mescidi çıkan yangında kül oldu

Trabzon-Bayburt hududunda, 3 bin 100 rakımda bulunan Kırklar Dağı Mescidi, bu akşam çıkan yangında kül oldu.
Alınan bilgiye nazaran, yörede manevi bir merkez olarak kabul edilen Kırklar Dağı Mescidi’nde bu akşam bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangında büyük kısmı ahşap alan tarihi mescid alevlere teslim olurken, yangına rüzgar nedeniyle müdahale edilemedi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
Yüzyıllardır yöre halkı tarafından manevi bir merkez olarak kabul edilen Kırklar Dağı, yörede "Kırkların buluşma yeri" inancıyla anılıyordu.
Son yıllarda birçok kişi için uğrak bir nokta haline gelen Kırklar Dağı, hem inanç turizmi hem de tabiat turizmi açısından öne çıkıyordu. Bölge, kuvvetli parkurlarıyla yerli ve yabancı dağcıların rotasında da yeralıyordu.

Bizi sosyal medyadan takip edin