Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kaçkar Dağlarında ‘Heliski’ heyecanı devam ediyor

Rize’nin Kaçkar Dağları’nda ’Heliski’ heyecanı devam ediyor.
Kaçkar Dağlarında 18 yıldır yapılan ‘Heliski’ sporu 7 Ocak itibarıyla başlamıştı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden sporcular ’Heliski’ heyecanını yaşamak için Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin Ayder Yaylası’na çıkıyor. Sporcular helikopterle daha önceden belirlenmiş, hiç kayılmamış bölgelerin zirvelerine helikopterle bırakılıyor. Ardından kayakçılar parkur bitiminde yine helikopterle alınarak yeniden zirvelere bırakılıyor. Kaçkarlar, Heliski için dünyada en çok tercih edilen 10 nokta arasında yer alıyor.
Dünyadaki en pahalı, elit ve tehlikeli spor dalları arasında yer alan Heliski ciddi bir güvenlik ve izin süreci gerektiriyor. Türkiye’de bu sporun yapılabilmesi için organizasyon firmaları Rize ve Artvin Valilikleri, Genelkurmay Başkanlığı, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, Yaban Hayatı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gerekli birçok izni almak zorunda. Uçuşlar öncesi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından uçuş rotaları belirlenip izinler veriliyor. Etkinlikle görev alacak pilotlar özel eğitimlerden geçiriliyor. Sporculara ise yerleşim dışında hayatta kalma, kış şartlarında hayatta kalma eğitimleri veriliyor. Sporcular parkurda kendi aralarında iletişim kurabilecekleri telsizler, uydu telefonları, yerlerinin tespit edilebilmesi için GPRS vericileri ve haritalarla donatılıyor. Sporcular ayrıca çığ risklerine karşı sırtlarında airbag çantaları ile kayıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

TEM’de can pazarı… Tüp yüklü kamyon ile minibüs çarpıştı: 16 yaralı

TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde yolcu minibüsüyle tüp yüklü kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 16 kişi yaralandı.
Kaza, TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Gerede ilçesi Havullu köyü mevkiinde, Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Mustafa T. idaresindeki 06 BKC 975 plakalı yolcu minibüsü ile tıpkı istikamette seyreden S.B. yönetimindeki 06 AP 0358 plakalı tüp yüklü kamyon çarpıştı. Çarpışmanın tesiriyle minibüs içerisinde bulunan 16 yolcu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sıhhat, itfaiye ve jandarma takımı sevk edildi. Yaralılar, birinci müdahalenin akabinde etraftaki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin