Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Kasım, 2024 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kaçak villaya yıkım kararı: Eşyalar tahliye edilmeye başlandı

Samsun’un İlkadım ilçesinde ’kaçak’ olduğu gerekçesiyle yıkım kararı bulunan villadaki eşyaların tahliyesine başlandı. Yapının, evdeki eşyalar boşaltıldıktan sonra yıkılacağı belirtildi.
İlkadım Belediyesi Yıkım İşleri, Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ile jandarma ekipleri, Gürgendağı Mahallesi Topaluşağı mevkisindeki 3 katlı villaya yıkım için geldi. ’Kaçak’ olduğu gerekçesiyle yıkım kararı olan, 254 ada 2 parseldeki R.A. ve A.A.’ya binanın yıkımı için adrese giden ekipler, bir süre taşınmaz sahipleri ile konuştu. Söz konusu adreste incelemelerde bulunan ekipler, ikametin elektrik ve su bağlantılarını kontrol etti. Gerekli görüşmelerin ardından ikamet sahipleri evlerdeki eşyalarını boşaltmaya başladı. Mesai saatleri içerisinde tahliye işleminin tamamlanamaması nedeniyle belediye ekipleri tutanak tutarak buradan ayrıldı.
Yıkımın eşyaların boşaltılmasının ardından başlayacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
18 Ağustos, 2025 11:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Av Sezonu 23 Ağustos’ta Başlıyor

2025-2026 av sezonunun 23 tarihinde başlayacağı bildirildi.  Yapılan açıklamada; "Merkez Av Komisyonu, av döneminde geçerli olmak üzere ülkemizde kara avcılığıyla ilgili aşağıda yer alan avlanma usul ve esaslarını belirlemiştir.

Alınan karar 6 Temmuz 2025 tarihli ve 32948 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır. Merkez Av Komisyonu avın açılış ve kapanış tarihlerini, avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitlerini, avlanma günlerini, avlanmanın yasak olduğu avlaklar ile sahaları, devlet ve genel avlaklarda avlanmayla ilgili hususları, yasak avlanma esas ve usulleri, avda kullanılması ve avlaklarda bulundurulması yasaklanan araç gereçler, mücadele amaçlı avlanma usulünü belirlemiştir.

Buna göre avlanma; tüm bölgelerimizde aynı gün 23 Ağustos 2025 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır. Alınan karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmî tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecektir. Yaban domuzu ve 1. grup kuşlar ile 3. grup kuşların avı ilave olarak salı günüde yapılabilecektir.

Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için avcılık belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini İl Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekmektedir. Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabilecektir. Avcılar; Merkez Av Komisyonunun Resmi Gazete'de yayımlanan 24 sayılı kararındaki yer alan diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunludur" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin