Reklam
Reklam
kacak orman emvaline gecit yok xQExnxXY jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Temmuz, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Kaçak orman emvaline geçit yok

Bolu’da kaçak emval nakliyatının önüne geçmek için “Mobil Koruma Kontrol” noktaları ve geçici koruma noktalarında denetimler yapıldı.

Kıbrıscık Orman İşletme Müdürlüğünde görevli işletme şeflikleri tarafından ormanların kanun dışı müdahalelerden korunması çerçevesinde denetim gerçekleştirildi. Mobil kontrol noktalarında yapılan denetimlerde, İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından orman emvali yüklü kamyonlar durduruldu. Orman ve köy yollarından ana arterlere bağlanan noktalarda yapılan denetim uygulamasında orman emvali taşıyan araçların sevk pusulası ve nakliyeleri denetlendi. Önleme ve arama uygulamalarına rutin bir şekilde devam edileceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin