Kaçak kazıda metan gazı zehirlenmesi: 1 kişi öldü, 1 kişinin durumu kritik - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:33
Güneş 06:58
Öğle 13:04
İkindi 16:22
Akşam 19:00
Yatsı 20:19
İftara son --:--
kacak kazida metan gazi zehirlenmesi 1 kisi oldu 1 kisinin durumu kritik sKTEX6tE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ekim, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kaçak kazıda metan gazı zehirlenmesi: 1 kişi öldü, 1 kişinin durumu kritik

Samsun’da fındık bahçesinde kaçak kazı yaptıkları iddia edilen 2 arkadaş dehşeti yaşadı. Kazdıkları 8 metrelik kuyuda metan gazından etkilenen 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişinin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olay, Bafra ilçesi Darboğaz Mahallesi Çetirli Dere mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Çetin (43) ve Fatih K. (42) fındık bahçesinde define aramak için kazı yapmaya başladı. Kazıda yaklaşık 8 metre derinliğe inen iki arkadaştan Fatih K., bir süre sonra kuyunun dibinde hareketsiz kaldı. Durumu gören Mehmet Çetin çevreden yardım istedi. Çevreden birkaç kişinin gelmesiyle halat ile kuyuya inen Mehmet Çetin de bir süre sonra fenalaştı. 2 arkadaş kuyudan çıkmayınca vatandaşlar 112’yi aradı. Olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri 2 arkadaşı kuyudan çıkardı. Olay yerindeki sağlık ekipleri Mehmet Çetin’in hayatını kaybettiğini belirledi. Durumu ağır olan Fatih K. ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Olayı anlatan mahalle sakinlerinden Mümin Tosun, “Bizim komşularımız olan arkadaşlar burada kazı çalışması yapıyorlar. Sabah saatlerinde içlerinden bir tanesi panik halinde bana geldi. ‘Acele gel yardım lazım, arkadaşım kuyuda kaldı’ dedi. 7-8 metre derinliğinde kuyu açmışlar. Baygın şekilde orada yatıyor. Ben hemen 112’yi aradım. Bunlar oraya daha önce elektrik getirmişler. Arkadaşını yük çekme halatıyla kurtarmak için aşağıya indi. Ben de halatla yukarı çekmeye çalıştım fakat çekemedim. İtfaiyeyi çağırdım. İtfaiye geldi ve aşağıya indi. Bir tanesini canlı aldık. Sonradan kurtarmak için kuyuya giren arkadaş ise havasızlıktan hayatını kaybetti” dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
13
Mart Cuma
1447 HİCRİ Ramazan 23
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
05:33
  Güneş
06:58
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:00
  Yatsı
20:19

Video Haberler

sw1

İl Sağlık Müdürü Kara’dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

tccc

Türkiye yaşlanıyor, en yaşlı nüfus Karadeniz’de

ara

Bilim Merkezi’nde Ara Tatil Atölyeleri Başlıyor

cham

Dünya Şampiyonuna Coşkulu Karşılama

tata

Ara Tatil Başlıyor

fw 1

Minibüsle çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

sqsqsqsq

LOJİSTİK MERKEZ TAMAM, ALTERNATİF YOL ŞART OLDU

sw1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
13 Mart, 2026 10:45 tarihinde yayınlandı
0
0

İl Sağlık Müdürü Kara’dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda sağlık çalışanlarının fedakârlığına dikkat çekerek tüm hekimlerin ve sağlık personelinin bayramını kutladı.

Kara, sağlık çalışanlarının toplum için üstlendiği hayati sorumluluğa vurgu yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla, canımızı ve sevdiklerimizi emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarımız, toplumumuzun en temel güven kaynağıdır. 14 Mart 1827’de modern tıp eğitiminin başlangıcıyla yanan bu meşale, sadece bir mesleğin değil, aynı zamanda vatanseverliğin ve fedakârlığın da simgesidir.

Gece gündüz demeden, zaman ve mekân kavramı gözetmeksizin, büyük bir özveriyle insan hayatına dokunan; derdiyle dertlendiği hastasına şifa olabilmek için kendi hayatından feragat eden hekimlerimizin ve tüm sağlık personelimizin emeği her türlü takdirin üzerindedir. Özellikle son yıllarda yaşadığımız zorlu süreçler, sağlık ordumuzun ne kadar güçlü ve sarsılmaz bir kale olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtlamıştır.

Karabük genelinde, il merkezinden en uzak köyümüze kadar vatandaşlarımıza nitelikli sağlık hizmeti sunmak için ter döken tüm mesai arkadaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu kutsal mesleğe emek vermiş, ebediyete irtihal etmiş tüm sağlık neferlerimizi rahmetle anıyor; görevi başındaki tüm hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza başarılar, mutluluklar ve esenlikler diliyorum.”

Op. Dr. İsmail Kara, mesajının sonunda sağlık çalışanlarının toplum sağlığı için üstlendikleri görevin büyük bir fedakarlık ve sorumluluk gerektirdiğini belirterek tüm sağlık camiasına teşekkür etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
13
Mart Cuma
1447 HİCRİ Ramazan 23
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
05:33
  Güneş
06:58
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:00
  Yatsı
20:19

Video Haberler

sw1

İl Sağlık Müdürü Kara’dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

tccc

Türkiye yaşlanıyor, en yaşlı nüfus Karadeniz’de

ara

Bilim Merkezi’nde Ara Tatil Atölyeleri Başlıyor

cham

Dünya Şampiyonuna Coşkulu Karşılama

tata

Ara Tatil Başlıyor

fw 1

Minibüsle çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

sqsqsqsq

LOJİSTİK MERKEZ TAMAM, ALTERNATİF YOL ŞART OLDU