Reklam
Reklam

Kaçak kazı operasyonunda 7 kişi yakalandı

kacak kazi operasyonunda 7 kisi yakalandi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mart, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kaçak hafriyat yaptığı tespit edilen 7 kişi jandarma gruplarınca yakalandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Vilayet Jandarma Komutanlığı ögeleri vilayet merkezinde kaçak hafriyat yapıldığı bilgisini aldı.

Yapılan saha incelemesinde 7 kişi müsaadesiz hafriyat yaparken gereçlerle birlikte yakalandı.

Şüpheliler gözaltına alınırken operasyonda birer adet elektrikli vinç, hilti, murç, 250 kilogram taşıma kapasitesine sahip elektrikli vinç ve türlü hafriyat materyalleri ele geçirildi.

Jandarmadaki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece isimli denetim koşuluyla hür bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yenice’nin tescilli balı için turizm ve ticaret işbirliği

Yenicenin tescilli bali icin turizm ve ticaret isbirligi1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
15 Haziran, 2026 13:12 tarihinde yayınlandı
0

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen “AB Coğrafi İşaret Tescilli Yenice Ihlamur Balının Turizm Tedarik Zincirine Entegrasyonu, Markalaşması ve Ticarileşme Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” için imza töreni düzenlendi. Bartın Valiliğinde gerçekleşen törene ev sahipliği yapan BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın katılımıyla projenin sözleşmesi imzalandı.

Yenice’nin önde gelen yerel değerlerinden biri olan ve Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tescili bulunan Yenice Ihlamur Balı’nın marka değerini artırmayı hedefleyen projeyle; balın turizm sektörüyle bütünleşmesinin güçlendirilmesi, üreticilerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, dijital pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi ile ulusal ve uluslararası pazarlardaki görünürlüğünün artırılması amaçlanıyor.

Törende, projenin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı Vali Dr. Nurtaç Arslan’a, BAKKA Genel Sekreteri Mehmet Çetinkaya’ya ve ajans uzmanlarına teşekkür edildi. Yenice’ye, bölge üreticilerine ve yerel ekonomiye önemli kazanımlar sağlaması beklenen projenin hayırlı olması dilenirken, yerel değerlerin katma değere dönüştürülmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin