Nurettin Acar tarafından
30 Mayıs, 2020 14:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kaçak avlanan 2 kişi yakalandı

Karabük'te, kaçak olarak avlanan 2 kişi yakalanırken, silahlara el konuldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük Şube Müdürlüğü Kontrol ekipleri, kaçak avcılıkla mücadelelere devam ediyor. Kontrol ekipleri sorumluluk alanlarında sürdürdükleri çalışmaları sırasında kaçak olarak avlanan 2 kişiye 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununca idari işlemle uygularken, 2 adet otomatik tüfeğe el konuldu. Müdürlükten yapılan açıklamada, avlanma sezonunun kapalı olduğu, yaban hayvanlarının üreme ve göç dönemlerinde bulunduğu bu aylarda ilgili yasalar gereği avlanma, yaban hayatını rahatsız etme, onlara ait parçaları, yumurtaları toplama, yavrulara zarar verecek iş ve işlemler yapmanın yasak olduğu bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sanat rüzgarı kuzeyden esecek

Karadeniz’in unutulmaz sanatkarları Nazım Hikmet, Kazım Koyuncu ve Volkan Konak anısına düzenlenen "Nazım’dan Kazım’a bir Volkan’dır Karadeniz" başlıklı sanat tertibi, İstanbul’dan başlayarak Sinop, Samsun, Trabzon, Ordu ve Artvin’de sanatseverlerle buluşacak.
Atakum, Fındıklı, Hopa, Maltepe, Kadıköy, Sinop ve Ortahisar Belediyeleri iş birliğinde hayata geçirilen aktiflik serisi; şiir dinletileri, konserler, söyleşiler, tiyatrolar, stantlar ve çocuk atölyeleriyle Karadeniz’de bir sanat fırtınası estirecek.

Sanat vapuru İstanbul’dan kalkıyor
20 Haziran Cuma günü İstanbul Beyoğlu Tünel’de saat 18.00’de şiir ve müzikle başlayacak anma programı, vapurla Karaköy’e ve akabinde Kadıköy’e uzanacak. Kadıköy Şenlik Park’ta edebiyat ve müziğin öncü isimleri sahne alacak.

Karadeniz kıyıları sanatla buluşacak
Sanat seyahati 21 Haziran’da Sinop’ta devam edecek. Fotoğraf standı açılışı, Kadıköy Atölye’nin çocuk atölyeleri, tarihi cezaevi ziyareti ve akşam konseri gün boyunca sürecek etkinliklerden kimileri olacak.

22 Haziran’da Atakum’da sanat şöleni
Atakum Belediyesi konut sahipliğinde gerçekleşecek programda fidan dikimi ve stantla başlayacak gün, Dr. Ercan Yalçın’ın "Antiemperyalizm ve Kurucu Felsefe" başlıklı söyleşisi ve akabinde "Şiirden Ezgiye" anma konseriyle tamamlanacak. Programda Atakum Belediyesi Orkestrası ile tiyatro sanatkarları da sahne alacak.

Trabzon’da sanat ve spor iç içe
23 Haziran’da Trabzonspor’un efsane oyuncularını buluşturacak "Efsaneler Maçı", çocuklara özel futbol atölyesi ve Boztepe’de düzenlenecek konserle Trabzon programı renklenecek.

Ordu ve Artvin’de de sanat dolu anlar
24 Haziran’da Ordu’da Kazım Koyuncu Kültür ve Sanatevi’nde stantlar, çocuk atölyeleri, tiyatro ve konserler gerçekleşecek.
25 Haziran Çarşamba günü ise final Artvin’de yapılacak. Fındıklı’dan teknelerle Hopa’ya geçilecek, Kazım Koyuncu mezarı başında anılacak ve Kemalpaşa’daki söyleşi ile Hopa konseri tertibin kapanışı olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin