Reklam
Reklam
KB jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
23 Mayıs, 2024 11:27 tarihinde yayınlandı
0

KABÜFEST Coşkusu Sona Erdi

Rektör Kırışık: “KBÜFEST, Türkiye’nin kültürel zenginlikleri ve turizm açısından önemli katkılar sağladı”

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcıların iştirak ettiği, 81 ilin kültürel zenginlik ve çeşitliliğinin ortaya konulmasının amaçlandığı KBÜFEST, iki gün süresince gerçekleştirilen birbirinden güzel etkinliklerin ardından sona erdi.

Türkiye’nin kültürel zenginlik ve çeşitliliğini ortaya koyan KBÜFEST’in ikinci günü stant etkinlikleriyle başladı.  KBÜFEST’te, 81 ilin tarihi, kültürü ve yöresel lezzetleri tanıtıldı. Halk oyunları gösterileri ve konserlerle renklenen festivalde katılımcılar doyasıya eğlendi.

Erzurum Atabarı Ekibi’nin halk oyunları gösterisi ve Grup Can’ın Erzurum yöresi türküleri izleyenlerden beğeni topladı.

KABUFEST Sona Erdi4 jpg

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜFEST’in ikinci gününde de 81 ilin kültürel zenginlik ve çeşitliliğinin ortaya konulduğu il stantları ve öğrenci kulüplerinin stantlarını gezdi.

Türkiye’nin 81 ilinin değerinin tanıtıldığı bu etkinliğin büyük bir memnuniyetle karşılandığını ifade eden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Karabük Üniversitesi olarak öğrencilerimizin dinlenebileceği, eğlenebileceği, öğrenebileceği bir etkinlik yapmak istedik. 81 ilimizin değerlerinin tanıtılmasını arzu ettik. Öğrencilerimiz, akademik personelimiz, idari personelimiz bu işe gönül verdi, ciddi bir çalışma içerisine girdi ve 81 ilin stantları burada kuruldu. 81 ilin değerleri, kültürü, tarihi ve coğrafi güzellikleri, gastronomisi burada tanıtılıyor. Gördüğünüz üzere öğrencilerimiz, halkımız bu etkinliğe yoğun bir şekilde katılıyor. Gün boyunca bu etkinliğe katıldılar, çok büyük ilgi gösterdiler ve oldukça da memnuniyet verici bir görüntü var” dedi.

KABUFEST Sona Erdi5 jpg

KBÜFEST’in Türkiye’nin kültürel ve turizm açısından önemli katkılar sağladığını vurgulayan Rektör Kırışık,“ Öğrencilerimiz, halkımız oldukça mutlular. İllerin değerlerini etkin bir şekilde tanıyorlar. Bu da Türkiye’nin kültürel ve turizm açısından gelişmesini sağlayacak önemli bir rol oynuyor. Ayrıca Karabük standımız oldukça geniş bir şekilde temsil ediliyor. Hem Karabük Merkez hem Safranbolu hem diğer ilçelerimiz bütün değerleri ile temsil ediliyor.  Oldukça orada da güzel bir zenginlik var. Öğrencilerimiz böylelikle hem Karabük’ü geniş ve ayrıntılı bir şekilde hem de diğer illerimizi güzel bir şekilde tanıma fırsatı buluyor. Tamamen halkımızın ve öğrencilerimizin memnuniyetine dayanan güzel bir etkinlik oldu.  Öğrenci kulüplerimiz de var.  Kendi tanıtımlarını yapıyorlar. Böyle güzel bir organizasyona onlar da katılıyorlar. Dolayısıyla öğrencilerimizin, akademik personelimizin idari personelimizin, halkımızın bir araya geldiği, buluştuğu, öğrendiği çok güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu.

KBÜFEST, Ömer Günday Halk Müziği Konseri ile sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
turk kizilayi 158 yasini kutluyor BTEhQuAt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Türk Kızılay’ı 158. yaşını kutluyor

Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla 11 Haziran 1868 tarihinde kurulan Türk Kızılayı, 158. yılını kutluyor.

Kızılay’ın 158. yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek kutlama programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayı Genel Merkez yöneticileri, Türkiye genelindeki 81 ilin şube başkanı, yöneticileri ve gönüllülerle buluşacak. Kızılay iyilik ödüllerinin de verileceği programa Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanı Nihat Yalçın ve Bartın Şubesi Kadın Kolları Başkanı Semra Yazıcı da katılacak.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan da, yayımladığı mesaj ile Türk Kızılay’ının 158. yaşını kutladı. Arslan mesajında, ’’İnsanlığın zor zamanlarında ortaya çıkan her dayanışma, aslında bir vicdan çağrısıdır. Toplumun ortak sorumluluk bilincini diri tutan bir yapı olarak 158 yıldır bu çağrıya cevap veren Türk Kızılay’ının kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimiz tarih boyunca dara düşenin elinden tutmayı, yaraları birlikte sarmayı ve ekmeğini paylaşmayı en büyük erdemlerden biri kabul etmiştir. Türk Kızılay’ı da bu köklü medeniyet anlayışının kurumsallaşmış hâli olarak nesiller boyunca iyiliğin, şefkatin ve kardeşliğin sembolü olmuştur. Hangi yaşta, hangi düşüncede veya hangi coğrafyada olursa olsun ihtiyaç sahibi bir insana ulaşabilmek için gösterdiği gayret, Kızılay’ı milletimizin gönlünde müstesna bir yere taşımıştır. Bugün Türk Kızılay’ının gücünü oluşturan en önemli unsur, yardım etmeyi bir insanlık vazifesi olarak gören aziz milletimizin engin gönlüdür. Bir ünite kan bağışlayan vatandaşımızdan afet bölgesinde gece gündüz çalışan gönüllüsüne kadar herkes, bu büyük iyilik zincirinin kıymetli bir halkasını oluşturmaktadır. İnsanlığın en çok ihtiyaç duyduğu değerlerin merhamet, vicdan ve dayanışma olduğu bir dönemde Türk Kızılay’ının üstlendiği sorumluluk her zamankinden daha anlamlıdır. İnanıyorum ki bu köklü kurum, geçmişinden aldığı güç ve milletimizden aldığı destekle gelecekte de ihtiyaç sahiplerinin umudu olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Kızılay’ının 158. kuruluş yıl dönümünü kutluyor; bu anlamlı çatı altında görev yapan tüm çalışanlara, gönüllülere ve bağışçılara şükranlarımı sunuyorum. İyiliğin çoğalmasına vesile olan herkese teşekkür ediyor, Türk Kızılay’ının nice yıllar boyunca insanlığa umut olmaya devam etmesini temenni ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin