Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Ağustos, 2023 10:35 tarihinde yayınlandı
0

Kabe’de yıkama işlemi gerçekleştirildi

Mekke’de Hicri takvime göre her yıl düzenlenen Kabe’yi yıkama işlemi bugün gerçekleştirildi.

Mekke’de Hicri takvime göre her yıl yeni yıl düzenlenen Kabe’yi yıkama töreni bugün gerçekleştirildi.

Kabe’de yıkama işlemi gerçekleştirildi

Mekke Vali Yardımcısı Prens Badr bin Sultan, Suudi Arabistan Kralı Selman adına Kutsal Türbeler yetkilisi Kral Salman bin Abdulaziz Al Saud katılırken, İki Kutsal Cami Başkanlığı Başkanı Şeyh Abdulrahman Al Sudais, kraliyet, hükümet yetkilileri ve vatandaşlar da yıkama işlemlerinde yerini aldı.

 

Yıkama işlemi kapsamında Kabe’nin içi ve dışı yıkandıktan sonra güzel kokuların yayılması için ud yağı ile gül yağı kullanıldı.

Kabe’de yıkama işlemi gerçekleştirildi

Her yıl Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının 15. gününde Kabe’de yıkama işlemleri gerçekleştiriliyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
mahalle sakinlerinden baskan cetinkayaya tesekkur ziyareti xnpM185P
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Mahalle sakinlerinden Başkan Çetinkaya’ya teşekkür ziyareti

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 100. Yıl Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek mahallede yürütülen ve planlanan çalışmaları değerlendirdi.

Karabük Belediyesinde gerçekleştirilen ziyarette, 100. Yıl Mahallesi’ne yönelik altyapı, asfalt, kaldırım ve park yatırımları ele alındı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Bahri Yılmaz ve mahalle sakinlerinden oluşan heyeti makamında kabul etti.

Ziyarette mahallede tamamlanan çalışmalar ile planlanan altyapı ve üstyapı yatırımları değerlendirildi. Muhtar Bahri Yılmaz, mahalleye kazandırılan hizmetlerden dolayı Başkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Mahalle sakinleri de gerçekleştirilen yatırımların yaşam kalitesini artırdığını belirterek, asfalt serimi, kaldırım yenileme ve park yapımı gibi taleplerini iletti.

Başkan Özkan Çetinkaya, mahallelerin ihtiyaçlarını saha ziyaretleriyle yerinde tespit ettiklerini belirterek, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti. Çetinkaya, asfalt, kaldırım ve park yatırımlarına öncelik vereceklerini kaydederek kamu kaynaklarını etkin şekilde kullanarak mahallelerin eksiklerini gidermeyi hedeflediklerini söyledi.

Ziyaret, görüş alışverişi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin