blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2024 15:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Japonlar, Türk müzikleri eşliğinde halay çekti

Tokyo'da düzenlenen Türkiye Festivali'nde, Türk lezzetlerini deneme fırsatı bulan Japonların halay çektiği anlar ise renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı çerçevesinde Tokyo'da Türkiye Festivali yapıldı. Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen festival, Japonlardan yoğun ilgi gördü. Bazı Tokyolular kurulan yemek stantlarında Türk lezzetlerini deneme fırsatı bulurken, kimileri ise farklı yörelere ait dansların sergilendiği gösteri ile coştu. Japonlar, Türk müzikleri eşliğinde halay çekti Profesyonel Japon dansçıların Tokyolulara halay çekmeyi öğrettiği anlar renkli görüntülere sahne olurken, bazı katılımcılar da saray dekoru önünde fotoğraf çektirerek festivale dair anılarını ölümsüzleştirdi. Türkiye'yi sevdiği için festivale katıldığını belirten Asami Sano, "Dans ve müzikler çok eğlenceliydi. Ayrıca lezzetli Türk yemeklerini denemek güzel" dedi. Nana Sato ise, "Festivale geldim ve Türk dondurması denedim. Çok eğlenceliydi" ifadelerini kullandı. Japonlar, Türk müzikleri eşliğinde halay çekti Yunus Emre Enstitüsü'nde Türkçe öğrendiğini söyleyen Rena Ogawa ise, "Bugünkü festivalin yapıldığını duyduğumda yemek yemeye geldim. Balık ekmek ve köfte yedim" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İş yerindeki kasayı kesip hırsızlık yapan hırsızlar jandarmadan kaçamadı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde girdikleri iş yerinde kasayı keserek içerisindeki paraları çalan 3 kişi, jandarma grupları tarafından Adana’da yakalandı.
Olay, 23 Eylül’de Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. Gece saatlerinde iş yerine giren maskeli 4 şahıs, hırsızlık yaparak kayıplara karıştı. İhbar üzerine harekete geçen Çorum Vilayet Jandarma Komutanlığı Cürüm Araştırma Timi’nin (JASAT) dedektifleri, olayı aydınlatmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İş yeri ve etrafındaki yüzlerce saatlik kamera kaydını titizlikle inceleyen takımlar, şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Yapılan araştırmada, zanlıların farklı vilayetlerde de emsal hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi. Yürütülen koordineli çalışma sonucunda şüphelilerin Adana’da olduğu tespit edildi.
Adana’da düzenlenen operasyonla, olaya karışan 2 kuşkulu, cürümde kullandıkları araç ve cürüm eşyalarıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan 2 kuşkulu, "nitelikli yağma" ve "hırsızlık" cürümlerinden çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Jandarma gruplarının olaya karışan öteki 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin