Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Mayıs, 2015 07:34 tarihinde yayınlandı
0

Jandarma’ya Gıda Hijyeni ve Kene Semineri

BARTIN Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevelileri tarafından Bartın İl
Jandarma Komutanlığı’nın askeri personelin katılımıyla Gıda Hijyeni ve Kırım Kongo Kanamalı Ateş Hastalığı konularında seminer
verildi.
31 askeri personelin katıldığı seminerde Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Mühendisi Celal Uğuz ve Veteriner
Hekim Adem Böğürcü tarafından, gıda hijyeninin önemi, genel hijyen kriterleri, gıda maddesi alırken dikkat edilecek hususlar ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı, bulaşma ve korunma yolları gibi konular ele
alındı.
Seminerin sonunda katılımcılar konuyula ilgili sınava tabi tutulacak ve sınavdan başarılı olan katılımcılara ‘Gıda Hijyen Sertifikası’ verilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
231 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Mayıs, 2026 10:40 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’e Gençlik ve Sporda 5 Milyarlık Yatırım

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Karabük’e gençlik ve spor alanında son 24 yılda yaklaşık 5 milyar liralık yatırım kazandırıldığını açıkladı.

Salt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gençlere yönelik yatırımların hız kesmeden sürdüğünü belirterek, “Türkiye Yüzyılı’nın mimarı gençlerimizdir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yatırım yapmayı sürdürüyoruz” dedi.

Karabük’ün spor altyapısında büyük bir dönüşüm yaşadığını ifade eden Salt, 2002-2026 yılları arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 68 tesisin hizmete kazandırıldığını söyledi. Kentte 10 öğrenci yurdu, 2 stadyum, 8 spor salonu, 5 gençlik merkezi, olimpik yüzme havuzu, açık spor alanları ve sentetik futbol sahalarının gençlerin hizmetinde olduğunu kaydetti.

80 BİN SPORCU KARABÜK’TE AĞIRLANDI

Karabük’ün artık ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının önemli merkezlerinden biri haline geldiğini vurgulayan Salt, yalnızca 2026 yılı içerisinde yaklaşık 7 bin sporcu ve antrenörün kentte ağırlandığını ifade etti.

2002-2026 yılları arasında ise toplam 80 bine yakın sporcu ve antrenörün Karabük’e geldiğini belirten Salt, spor turizminin şehir ekonomisine de önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.

CİMNASTİK SALONU YAZ AYLARINDA AÇILACAK

Yenimahalle’de yapımı devam eden cimnastik salonunda çalışmaların son aşamaya geldiğini açıklayan Salt, modern tesisin yaz aylarında hizmete açılmasının hedeflendiğini söyledi.

Karabük’te gençlik ve spor yatırımlarının artarak devam edeceğini belirten Salt, gençlerin daha donanımlı ortamlarda eğitim, spor ve sosyal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için çalışmaların süreceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin