BARTIN Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevelileri tarafından Bartın İl
Jandarma Komutanlığı’nın askeri personelin katılımıyla Gıda Hijyeni ve Kırım Kongo Kanamalı Ateş Hastalığı konularında seminer
verildi.
31 askeri personelin katıldığı seminerde Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Mühendisi Celal Uğuz ve Veteriner
Hekim Adem Böğürcü tarafından, gıda hijyeninin önemi, genel hijyen kriterleri, gıda maddesi alırken dikkat edilecek hususlar ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı, bulaşma ve korunma yolları gibi konular ele
alındı.
Seminerin sonunda katılımcılar konuyula ilgili sınava tabi tutulacak ve sınavdan başarılı olan katılımcılara ‘Gıda Hijyen Sertifikası’ verilecek.


Jandarma’ya Gıda Hijyeni ve Kene Semineri
Karabük Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Söyleşi Daveti
Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şubesi, emekli albay Orkun Özeller’in katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşi programını duyurdu.
Derneğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Özeller’in ABD tarafından kendisine verilmek istenen madalyayı reddettiği belirtilerek dikkat çeken ifadelerine yer verildi.
Paylaşımda, Emekli Albay Orkun Özeller’in, “Benim düşmanım olan YPG/PKK terör örgütüne yardım eden bir devletin verdiği bu madalyayı almaya onurum müsaade etmiyor” sözleri hatırlatıldı.
Söyleşi programının 24 Mayıs 2026 Pazar günü saat 14.00’te Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceği bildirildi. Etkinliğe tüm vatandaşların davetli olduğu ifade edildi.

