BARTIN İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevelileri tarafından Bartın İl Jandarma Komutanlığı’nın askeri personelin katılımıyla Gıda Hijyeni ve Kırım
Kongo Kanamalı Ateş
Hastalığı konularında seminer verildi.
31 askeri personelin katıldığı seminerde Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Mühendisi Celal Uğuz ve Veteriner
Hekim Adem Böğürcü tarafından, gıda hijyeninin önemi, genel hijyen kriterleri, gıda maddesi alırken dikkat edilecek hususlar ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı, bulaşma ve korunma yolları gibi konular ele alındı. Seminerin sonunda katılımcılar koyula ilgili sınava tabi tutulacak ve sınavdan başarılı olan katılımcılara ‘Gıda Hijyen Sertifikası’ verilecek.


Jandarma’ya Gıda Hijyeni ve Kene Semineri
Düzce’de üzerine ağaç devrilen araca “hatalı park” cezası
Düzce’de hafif ticari aracın üzerine ağaç devrildi. Hatalı park edildiği belirlenen aracın sürücüsüne ulaşılamayınca plakasına 1640 lira ceza uygulandı.
Edinilen bilgiye göre, Kültür Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Anıtpark mevkisinde park halinde bulunan hafif ticari aracın üzerine ağaç devrildi. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Düzce Belediyesi itfaiye ve trafik polisi ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, aracın üzerine devrilen ağacı motorlu testereyle keserek parçalara ayırdı ve kaldırdı.
Trafik polisleri, hafif ticari aracın hatalı yere park edildiğini tespit ederek plakasına 1640 lira para cezası uyguladı.


