BARTIN İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevelileri tarafından Bartın İl Jandarma Komutanlığı’nın askeri personelin katılımıyla Gıda Hijyeni ve Kırım
Kongo Kanamalı Ateş
Hastalığı konularında seminer verildi.
31 askeri personelin katıldığı seminerde Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Mühendisi Celal Uğuz ve Veteriner
Hekim Adem Böğürcü tarafından, gıda hijyeninin önemi, genel hijyen kriterleri, gıda maddesi alırken dikkat edilecek hususlar ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı, bulaşma ve korunma yolları gibi konular ele alındı. Seminerin sonunda katılımcılar koyula ilgili sınava tabi tutulacak ve sınavdan başarılı olan katılımcılara ‘Gıda Hijyen Sertifikası’ verilecek.


Jandarma’ya Gıda Hijyeni ve Kene Semineri
Kaygan yolda savrulan otobüsün devrilmekten kurtulduğu anlar görüntülendi
Karabük’te sağanak yağış sonrası kayganlaşan yolda kontrolden çıkan yolcu otobüsünün devrilmekten son anda kurtulduğu anlar başka bir aracın kamerasınca kaydedildi.
Olay, Karabük-Eskipazar kara yolu Karabük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü mevkiinde meydana geldi. Karabük istikametine seyir halinde bulunan Pamukkale firmasına ait yolcu otobüsü, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu savrulan otobüs, yapılan manevrayla devrilmeden yolda tutuldu. Otobüste bulunan yolcuların kısa süreli panik yaşadığı ve olayda yaralananın olmadığı öğrenildi.
Başka bir araç kamerasına yansıyan görüntülerde otobüsün savrulduğu anlar yer aldı.


