Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Eylül, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0

Jandarmanın yeni araçları hizmete girdi

Cumhurbaşkanlığı tarafından hafta sonu Emniyet ve Jandarma teşkilatına verilen araçların 18 tanesi Düzce Jandarmasına verildi. Araçlar Düzcelilere tanıtılarak hizmete girdi.
Jandarma ve Emniyet teşkilatlarını güçlendirmek için Cumhurbaşkanlığı tarafından hafta sonu binlerce araç için teslim töreni düzenlendi. Anadolu’nun dört bir yanına gönderilen araçlardan Düzce İl Jandarma Komutanlığına da 18 araç gönderildi. Düzce İl Jandarma Komutanlığı bünyesine dahil edilen araçlar Düzcelilere tanıtılmak üzere Anıtpark meydanında program düzenlendi. Programa başta Düzce Valisi Selçuk Aslan olmak üzere il protokolü katıldı.
Programda konuşan Vali Selçuk Aslan araçların Düzce’ye hayırlı olmasını dileyerek “Cumhurbaşkanımızın katılımı ile Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Jandarma Genel Komutanlığımıza alınan araçların tanıtımı yapıldı. Bu araçların 18 tanesi de Düzce Jandarmamıza verildi. Bu araçların 14 tanesi suv grubundan 2 tanesi motosiklet ve 2 tanesi ise biri mobil karakol olmak üzere minibüs olarak geldi” dedi.
Otoyolda hizmet verecekler
Düzce’ye gelen araçların 15’inin Anadolu Otoyolunda hizmet vereceğini söyleyen Vali Aslan, “Türkiye’de yeni bir model olarak yakında hizmete girecek olan otoyol jandarması olarak kullanacağımız nitelikte ki araçlar. Türkiye’de hazırlık çalışması bittikten sonra otoyollarımızda trafik ve asayiş işlemleri jandarma genel komutanlığımız tarafından icra edilecektir. Anadolu otoyolunun 55 kilometrelik kısmı çift şerit olarak 110 kilometrelik kısmı otoyol jandarması araçları tarafından kontrol edilecek. Araç planlaması ile birlikte personel planlaması da yapıldı. 1 Subayımız otoyol Jandarma Komutanlığını yürütecek. 41 astsubay, 16 uzman jandarma ve 35 uzman erbaşımız otoyol jandarma hizmetlerinde görevlendirildi. Jandarmanın trafik sorumluluğu olan 2 bin 925 kilometre yol ağında 2’si motosiklet olmak üzere 19 trafik jandarması timimiz ile vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet vermeye çalışılacaktır” şeklinde konuştu.
Konuşların ardından araçlar kortej yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida saganak ulasimi felc etti iEHq3uVt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Alaplı’da sağanak ulaşımı felç etti

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Zonguldak-İstanbul kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi.

Sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran yağış sonrası, özellikle duble yol köprü güzergâhında su birikintileri oluştu. Yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, bazı araçlar suyla kaplanan bölgede mahsur kaldı.

Sağanak yağışın etkisiyle Alaplı-Akçakoca istikametindeki kara yolunun bazı bölümleri kısa sürede sular altında kaldı. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Alaplı İtfaiye ekipleri, yolda güvenlik önlemleri alarak su tahliye çalışması başlattı. Ekiplerin, yolun yeniden güvenli şekilde ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin