Karabük’ün Safranbolu ilçesinde jandarma tarafından yaralı bulunan 2 kızıl şahin tedavi edilerek tabiata salındı.
İl Jandarma Komutanlığı Etraf, Tabiat ve Hayvanları Müdafaa Timi tarafından Safranbolu ilçesinde yürütülen faaliyet esnasında 2 yaralı kızıl şahin bulundu. Jandarma takımları tarafından muhafıza altına alınan kızıl şahinler, bakım ve tedavilerinin yapılması maksadıyla Karabük Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Tedavileri tamamlanan kızıl şahinler, tabiata salındı.
Karabük Vilayet Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, emniyet ve asayiş hizmetleri ile birlikte etraf, tabiat ve hayvanları müdafaa faaliyetlerine aralıksız olarak devam edileceği bildirildi.


Jandarmanın yaralı bulduğu 2 kızıl şahin tedavi edildi
Jandarmanın uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
Samsun’un Tekkeköy ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirilirken, 1 kişi İstanbul’da, 2 şüpheli de Samsun’da tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Tekkeköy ilçesinde uyuşturucu madde ticareti ve kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik çalışma gerçekleştirildi. Yapılan araştırmalarda 11 şahsın uyuşturucu madde bulundurduğu tespit edildi. Şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, aramalarda 208 adet extacy hap, 133 gram metamfetamin, 103 gram kokain, 20 gram bonzai, 5 gram skunk, 16 adet sentetik ecza, sigaraya sarılı 1 adet esrar maddesi, 5 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 2 litre etil alkol, 2 adet ruhsatsız tabanca, 258 adet tabanca fişeği, 3 adet havalı tabanca ve 2 adet havalı tüfek ele geçirdi. Gözaltına alınan 6 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Samsun Adliyesi’ne sevk edilen 4 şüpheliden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Operasyon kapsamında İstanbul’da yakalanan 1 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

