Karabük’ün Safranbolu ilçesinde jandarma tarafından yaralı bulunan 2 kızıl şahin tedavi edilerek tabiata salındı.
İl Jandarma Komutanlığı Etraf, Tabiat ve Hayvanları Müdafaa Timi tarafından Safranbolu ilçesinde yürütülen faaliyet esnasında 2 yaralı kızıl şahin bulundu. Jandarma takımları tarafından muhafıza altına alınan kızıl şahinler, bakım ve tedavilerinin yapılması maksadıyla Karabük Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Tedavileri tamamlanan kızıl şahinler, tabiata salındı.
Karabük Vilayet Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, emniyet ve asayiş hizmetleri ile birlikte etraf, tabiat ve hayvanları müdafaa faaliyetlerine aralıksız olarak devam edileceği bildirildi.


Jandarmanın yaralı bulduğu 2 kızıl şahin tedavi edildi
KBÜ öğrencileri Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri, 4. Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü.
Karabük Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı “Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgeselleri, Bozok Film Festivali’nden ödüllerle döndü. “Sarı Kanarya” birincilik, “Körebe” ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen festivalde, fakülte öğrencilerinin hazırladığı belgeseller jüri tarafından ödüle değer bulundu.
Festivalin En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanarak birincilik elde eden “Sarı Kanarya” belgeselinin yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Melike Kaya üstlendi. Film ekibinde Zübeyde Okuyan, Yaren Tunçtop, Ayten Oruç, Buse Doruk ve Beyzanur Ergül yer aldı.
Birincilik ödülü, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından Melike Kaya’ya takdim edildi.
Festivalde üçüncülük ödülünü ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yağmur Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Körebe” belgeseli kazandı. Belgeselin ekibinde Senanur Gündüz, Sümeyye Erdoğan, Melisa Yıldız, Muhammet Enes Çelik ve Semra Güler yer aldı.
“Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgesellerinin danışmanlığını Doç. Dr. Burak Türten yürüttü.
Gala gecesine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, oyuncular Haluk Piyes ve Yüksel Arıcı ile çok sayıda davetli katıldı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilerin önemli bir festivalde elde ettiği başarının üniversite adına gurur verici olduğunu belirterek, ödül kazanan öğrencileri ve danışmanlarını tebrik etti.

