Samsun’un Terme ve Canik ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen 2 farklı uyuşturucu operasyonda uyuşturucuyla yakalanan 2 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun’un Terme ilçesinde jandarma takımları tarafından uyuşturucu ve uyarıcı unsur ticaretinin önlenmesine yönelik yapılan araştırma sonucu M.A. (53) isimli şahsın uyuşturucu husus bulundurduğu bilgisine ulaşıldı. Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terme İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Kabahat Araştırma Timi (JASAT) gruplarınca şahsın meskeninde yapılan aramada, 72 gram metamfetamin, 8 gram kubar esrar ve 1 adet hassas terazi ele ele geçirildi.
Canik ilçesinde E.B. (29) isimli şahsın meskenine Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Canik İlçe Jandarma Komutanlığı gruplarınca şahsın meskeninde yapılan aramada, 165 adet sentetik ecza hapı, 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet hassas terazi ve bir ölçü metamfetamin, bonzai ile kenevir tohumu ele ele geçirildi.
Her iki başka uyuşturucu operasyonuyla ilgili soruşturma devam ediyor.


Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Karabük’te hastanelere afet eğitimi
İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlara karşı hastanelerin hazırlığını artırmak amacıyla “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”ni tamamladı. Üç gün süren eğitime 25 sağlık personeli katıldı.
Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlarda hastanelerin kesintisiz ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmesi amacıyla yürüttüğü hazırlık çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
2026 yılı faaliyet planı çerçevesinde düzenlenen “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) eğitim salonunda gerçekleştirildi.
Programa, il genelindeki farklı hastanelerden gelen 25 sağlık personeli ve alanında uzman 4 eğitmen katıldı. Üç gün süren yoğunlaştırılmış eğitim boyunca, bir hastanenin afet anındaki yönetim mekanizması ve operasyonel süreçleri teorik ve pratik boyutlarıyla masaya yatırıldı.
Eğitim programı kapsamında katılımcılara kritik konularda detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Bunlar arasında kitlesel yaralanmalı olaylarda hastanenin müdahale aşamaları ve kapasite artırımı, hastane afet triyaj alanında yaralıların aciliyet durumuna göre sınıflandırılması ve yönetimi, bilgi yönetimi ile acil müdahale planının aktivasyonunda doğru ve hızlı veri akışı, tatbikat ve değerlendirme süreçleri yer aldı.
Hastanelerin sadece tıbbi müdahale değil, aynı zamanda lojistik, iletişim ve güvenlik gibi alanlarda da bir bütün olarak afete hazır olmasını hedefleyen bu eğitimle il genelinde HAP uygulayıcı sayısı artırıldı. Eğitim süreci, katılımcıların afet senaryoları üzerine yaptığı grup çalışmaları ve genel değerlendirmelerle sona erdi.
Karabük İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sağlık tesislerinin her türlü olağandışı duruma karşı dirençli ve hazırlıklı olması için eğitim faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

