ZONGULDAK’ın Çaycuma ilçesine bağlı Esenlik köyünde jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda uyuşturucu kullanan 2 kişi ve onlara uyuşturucu temin eden 1 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Esenlik köyünde uyuşturucu kullanan Serdar D. (21) ve Erdem Y. (21), jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda yakalandı. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda kendilerine uyuşturucu temin eden Özkan K.’de (38) gözaltına alındı. Özkan K.’nin ev ve aracında yapılan aramada yaklaşık 2 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Ayrıca Serdar D. ve Erdem Y.’nin kullandıkları motosikletin 3 yıl önce Zonguldak’tan çalındığı tespit edildi. Uyuşturucu madde kullanan 2 zanlı jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Özkan K. adliyeye sevk edildi.


Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu
AFAD Başkanı Pehlivan: “Taşkın tedbiri kapsamında 464 hanede tahliye yapıldı”
Tokat’ta taşkın riskine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında kente gelen AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, yıkımı gerçekleştirilen ÇEDAŞ Köprüsü bölgesinde incelemelerde bulundu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Ali Hamza Pehlivan, Yeşilırmak’taki su seviyesinin yükselmesi ve Almus Barajı’ndan gelebilecek suyun oluşturabileceği taşkın riskine karşı alınan tedbirleri değerlendirmek üzere kente geldi. İlk olarak taşkın tedbiri kapsamında yıkımı tamamlanan ÇEDAŞ köprüsüne gelen Pehlivan’a Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu tarafından bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.
“Bugün itibariyle 454 hanede tahliye çalışması yapıldı”
İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, kent genelinde risk azaltmaya yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “DSİ ekipleri tarafından taşkın korumaya yönelik tahkimatlar yapıldı. Çok şükür bu ana kadar herhangi bir can kaybımız olmadı. Yaralanmamız olmadı. Risk azaltmanın bir boyutu da tahliyeler. Bugün itibariyle 464 hanede tahliye çalışması yapıldı. Yaklaşık 850 vatandaşımız kamu misafirhanelerinde misafir edildi” dedi.
Hayvan tahliyelerine de önem verildiğini ifade eden Pehlivan, “10 bin 333 büyükbaş hayvan, yaklaşık 3 bin 500 küçükbaş hayvan ve 2 bin 500 civarında arı kovanının tahliyesi gerçekleştirildi” diye konuştu.
“250 ihbarın 206’sı su baskını”
112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaklaşık 250 ihbar ulaştığını belirten Pehlivan, bunların 206’sının su baskını yaşanan evlerle ilgili olduğunu kaydederek, tüm ihbarlara ekipler tarafından müdahale edildiğini söyledi. Su baskını yaşanan evlerde AFAD, belediye ve valilik koordinasyonunda tahliyeler yapıldığını aktaran Pehlivan, 42 iş yerinde de tahkimat ve tahliye çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti.
“Su seviyesinin artmasına karşı her türlü önlemi aldık”
Kentte muhtemel taşkın riskine karşı birçok noktada koruma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Pehlivan, “Almus Barajı’nın dolusavaktan gelmesi muhtemel, beklenenden fazla su seviyesinin artması riskine karşı her türlü önlem alındı. Bugün itibariyle bu önlemler sayesinde çok şükür herhangi bir kaybımız yok” ifadelerini kullandı.


