Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Safranbolu’da hint keneviri ele geçirildi.
Safranbolu ilçesinde bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ve Safranbolu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda bir şahsın bahçesine ekilmiş 17 kök hint keneviri ele geçirildi. Ekiplerce kenevirler yerlerinde sökülerek imha edilirken, ifadesi alınan bir kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Eskipazar Belediyespor BAL Ligi’nde Karabük’ü Temsil Edecek
Amatör Futbol Disiplin Kurulu, Karabük amatör futbolunda merakla beklenen kararını açıkladı. Kurul, 10 Mayıs 2026 tarihinde oynanan ve Safranboluspor’un 2-1 kazandığı final maçına ilişkin Eskipazar Belediyespor tarafından yapılan itirazı haklı bularak önemli bir karara imza attı.
Alınan karar doğrultusunda Karabük İl Tertip Komitesi’nin 12 Mayıs 2026 tarih ve 2 sayılı kararı iptal edilirken, Safranboluspor’a Futbol Müsabaka Talimatı’nın 22. maddesinin (ğ) bendi gereğince 3-0 hükmen mağlubiyet cezası verildi.
Bu kararın ardından Eskipazar Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) Karabük’ü temsil etme hakkını resmen kazandı.
Öte yandan, Safranboluspor’un karara karşı Tahkim Kurulu’na başvurmasının beklendiği öğrenildi. Sürecin Tahkim Kurulu’nun vereceği nihai kararla netlik kazanması bekleniyor.

