Samsun’da jandarma tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Çarşamba ilçesinde jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretinin önlenmesine yönelik yapılan araştırma sonucu İ.U. (48) ve H.U. (42) isimli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptığı bilgisine ulaşıldı.
Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çarşamba Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerince şahsın evlerinde ve araçlarında yapılan aramada 310 adet sentetik ecza hap, 10 gram kubar esrar ve 2 adet esrar karışımı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak şahıslar gözaltına alındı. Jandarmadaki sorguları tamamlanan İ.U. ve H.U. Çarşamba Adliyesine sevk edildi.
Heyelandan saniyeler ile kurtulan vatandaş: “Burada her yıl 1-2 kere aynı olay oluyor”
Ordu’da, 50 ili dolaylı olarak ilgilendiren Karadeniz-Akdeniz Yolu güzergahı ile ve ilçelere ulaşımı sağlayan yolun bir kısmında meydana gelen heyelanlar vatandaşları huzursuz ediyor. Heyelandan saniyeler ile kurtulduğuna dikkat çeken Seyfettin Çelebi, "Burada yılda 1-2 sefer heyelan oluyor" dedi.
Altınordu ilçesi Uzunisa Mahallesi’nde bulunan bir noktada, kar ve sağanak yağışların akabinde küçük çaplı heyelanlar meydana geliyor. Son olarak 22 Şubat tarihinde kar kütlelerinin erimesi ile birlikte yaşanan heyelanda yol ulaşıma kapandı. Bölgede güvenlik tedbiri alınırken, 50 ili dolaylı olarak ilgilendiren Karadeniz-Akdeniz Yolu güzergahı ile ilçelere ulaşım sağlayan 2 gidiş, 2 dönüş olmak üzere toplam 4 şerit olan yol, heyelan sonrası bir şeridin kapanması ile yarı yarıya düştü. Vatandaşlar, heyelan bölgesinde yerleşim yerlerinin olduğunu, bu nedenle huzursuz olduklarını belirtiyor.
"Heyelandan 3-5 saniye ile kurtuldum"
Heyelanın yaşandığı gün göçük altında kalmaktan saniyelerle kurtulduğunu belirten mahalle sakini Seyfettin Çelebi, "Ekmek almaya gitmek için karşı tarafa geçmiştim, o anda 3-5 saniye ile kurtuldum. Burada her yıl 1-2 kez tıpkı olay oluyor. Kar yağışından sonra toprak yumuşuyor ve burada toprak kaymaları oluyor. Burada araçlara gelebilir, konutlara de gelebilir. Heyelan noktasında büyük bir taş var o meskenler için tehlikeli" dedi.
"Kar yağışı da heyelan da çok oldu"
Mahalle sakini Murat Çelebi ise yılda 1-2 sefer heyelan yaşandığını lakin bu kadar büyük bir olayın daha evvel gerçekleşmediğini belirterek, "Buradaki heyelan kar yağması sonucu 22 Şubat tarihinde gerçekleşti. Olay olduktan sonra görüntülerini alıp CİMER’e yazdık. Burada daima olarak heyelan oluyor, kalıcı bir tahlil yapılması gerekiyor. Yılda 1-2 sefer toprak kayması oluyor lakin bu kadar büyük heyelan olmamıştı, bu sefer kar yağışı da çok oldu. Evvelce burada 2 gidiş, 2 geliş vardı, heyelan nedeniyle bir şerit kapandı ve ulaşım 1’er şeride düştü" diye konuştu.
Öte yandan, heyelan bölgesinde toprak kaymalarının devam ettiği, bu nedenle molozların ilerleyen günlerde kaldırılacağı ve alanda çalışma yapılacağı öğrenildi.