Nurettin Acar tarafından
16 Mayıs, 2019 14:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Jandarmadan Sahte Reçete Operasyonu

Karabük İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, sahte reçete ile kazanç elde eden ikisi hastane, ikisi eczane çalışanı 4 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince altı ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan S.Ö. ve O.Ö. isimli şahısların 'lyrica' isimli uyuşturucu özelliği bulunan ilacı kent merkezinde bulunan bir eczanede çalışan M.Ş. ve M.S. isimli şahıslardan usulsüz yollardan temin ederek haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Suçüstü yakalanan 4 şüpheli gözaltına alınarak haklarında işlem başlatıldı. Karabük İl Jandarma Komutanlığı "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak, resmi belgede sahtecilik" olaylarını önlemek ve ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüğünü de kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
29 Ocak, 2026 11:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te İstihdam ve Mesleki Eğitim Masaya Yatırıldı

KTSO ev sahipliğinde düzenlenen İl İstihdam Kurulu İstişare Toplantısı’nda, mesleki eğitim ile iş gücü piyasasının ihtiyaçları ele alındı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde, istihdam politikalarının geliştirilmesi ve yerel iş gücü piyasasının ihtiyaçlarının ele alınması amacıyla “İl İstihdam Kurulu İstişare Toplantısı” düzenlendi. Toplantıya, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz başkanlık yaptı.

Gerçekleştirilen toplantıya; Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangı, Ticaret İl Müdürü Gamze Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İŞKUR İl Müdürü Sinan Karademir, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Çalış, İŞKUR Şube Müdürü Hüseyin Çalım, KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük OSB Müdürü Alper Tolga Saka ve Eskipazar Organize Sanayi Müdürü Murat Tümen katıldı.

Toplantıda, Karabük İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri tarafından kentte istihdamın artırılmasına yönelik çeşitli başlıklar ele alındı. İş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan alanlara ilişkin eğitim planları, mesleki eğitimin istihdamla daha etkin şekilde buluşturulması ve işverenlerin mevcut destek ile teşviklerden daha verimli yararlanmasına imkân sağlayacak uygulamalar değerlendirildi. Ayrıca kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Toplantının sonunda, Karabük’te istihdamın artırılmasına yönelik ortak çalışmaların sürdürülmesi, mesleki eğitimin desteklenmesi ve iş dünyasına yönelik teşvik mekanizmalarının daha etkin hale getirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, toplantıya katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ederek, Karabük’te istihdamın güçlendirilmesi adına KTSO’nun sorumluluk alanına giren her konuda aktif rol almaya devam edeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin