blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Kasım, 2024 16:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Jandarmadan Kaçakçılık Operasyonu: 2 Gözaltı

Karabük'te jandarmanın iki iş yerine düzenlediği operasyonlarda 22 bin 60 adet makaron, 10 kilo tütün ve çok sayıda kaçak sigara ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri merkezde icra edilen faaliyete kaçak ürün sattığı belirlenen iki ayrı iş yerine operasyon düzenledi. İş yerlerinde yapılan aramada 85 paket farklı markalarda bandrolsüz gümrük kaçağı sigara, 22 bin 60 adet içi tütün ile doldurulmuş makaron, 36 bin adet sigara ambalaj poşeti, 7 adet elektronik sigara likidi, 18 kutu 125 gramlık farklı markalarda bandrolsüz gümrük kaçağı nargile tütünü ve 10 kilo 442 gram kıyılmış tütün ele geçirildi.
Şüpheliler, yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Lise pansiyonunda kurtarma tatbikatı

Düzce’de lise pansiyonunda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Mahsur kalanlar itfaiye gruplarınca kurtarılırken, yaralananlar UMKE takımlarınca müdahale yapıldı.
Düzce’de 6.3 büyüklüğünde senaryo gereği orta ölçekli sarsıntı meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda da yangın çıktı. Senaryo gereği kısa mühlet içerisinde bölgeye gelen sıhhat, itfaiye ve arama kurtarma grupları okulda mahsur kalan çocukların itfaiye merdivenleri ile kurtardı. Yaralanan çocuklar ise sıhhat ve UMKE gruplarının çalışması ile birinci yardımları yapılmasının akabinde hastaneye kaldırıldı. Tatbikat gerçeğini aratmazken, Düzce Valisi Selçuk Aslan’da tatbikatı yerinde takip etti.
Gerçeğini aratmayan tatbikatın muvaffakiyet ile sonuçlandığını belirten Vali Aslan, "Düzce’de Fen Lisesi pansiyonunda yapmış olduğumuz afet hazırlık ve uyum tatbikatı gerçekleştirildi. Gölyaka ilçemizde 6.3 büyüklüğünde bir zelzele meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda çıkan yangın senaryosunun işlendiği tatbikatta AFAD’ımız, itfaiyemiz, MEB AKUB ve UMKE Takımlarımız süratli bir halde verilen alarm ile birlikte intikal ederek belirlenmiş senaryo çerçevesinde tam nir uyum içerisinde tatbikatı muvaffakiyet ile sonuçlandırdılar. Öncelikli olarak rabbim memleketimizi her türlü afetten korusun. Lakin başımıza bir afet geldiğinde bugünde olağan vakitlerde yapmış olduğumuz tatbikatlar inşallah bizim müdahale süratimizi katlayacaktır ve afet şuurunun tüm toplumda, personelimizde daha fazla yerleşmesiyle de ihtimal hasarlarımızı minimize etme imkanımız bulunacaktır. Bu saatte tatbikata katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum afetsiz günler diliyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin