Samsun’da jandarma grupları tarafından 10 adrese yapılan operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun’un Tekkeköy ilçesinde, jandarma grupları tarafından kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik yapılan araştırma sonucunda, ruhsatsız silah bulunduran şahıslar tespit edildi. Olay ile ilgili olarak Vilayet Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Jandarma Cürüm Araştırma Timi (JASAT) ve Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı gruplarınca kuşkulu şahısların ikamet ettiği belirlenen 10 adrese eş vakitli operasyon düzenlendi. Bomba köpeğinin de vazife aldığı aramalarda, 9 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet ruhsatsız av tüfeği, 18 adet tabanca şarjörü, 4 bin 301 adet tabanca fişeği ve 4 adet bıçak ele geçirildi.
Olayla ilgili isimli süreçlere başlanıldı.


Jandarmadan kaçak silah operasyonu
Başkan Çetinkaya: “Tüm Köprüler Bakıma Alınacak”
Karabük’te Kartaltepe Mahallesi’ni şehir merkezine bağlayan Şampiyon Elif Güneri Yaya Köprüsü’nde bulunan iki asansörün de hizmet dışı kalması vatandaşların tepkisine neden oldu.
Edinilen bilgilere göre köprüde bulunan asansörlerden biri uzun süredir arızalı olduğu için kullanılamıyordu. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı diğer asansörün de arızalanarak kapanmasıyla birlikte özellikle yaşlılar, engelliler, çocuklu aileler ve sağlık sorunu yaşayan vatandaşlar zor durumda kaldı.
Asansörlerin çalışmaması nedeniyle köprüyü kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, merdivenleri inip çıkmak zorunda kaldıklarını belirterek sorunun bir an önce çözülmesini istedi.
Çocuğuyla birlikte bir kamu kurumundaki randevusuna yetişmeye çalıştığını ifade eden bir anne, yaşadığı mağduriyeti dile getirerek, “Asansörler çalışmadığı için şimdi koşarak gitmek zorundayım. Çocukla birlikte koşarak yetişmek zorunda kaldım. Asansörlerin açılmasını talep ediyoruz. Mağdur olduk gerçekten…” sözleriyle sitem etti.
Mahalle sakinleri ise yaya köprüsündeki asansörlerin uzun süredir çeşitli arızalar nedeniyle zaman zaman hizmet veremediğini belirterek bakım ve onarım çalışmalarının hızlandırılmasını talep etti.
ASANSÖR TEPKİLERİNE BAŞKAN ÇETİNKAYA’DAN YANIT
Haberin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya konuya ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Çetinkaya, “Çok yakında tüm köprüler bakıma alınacak. Programı yapıldı, başlanacak.” ifadelerini kullandı.
Başkan Çetinkaya’nın açıklaması, asansörlerin yanı sıra şehir genelindeki yaya köprülerinde kapsamlı bakım çalışmalarının başlayacağı şeklinde değerlendirilirken, vatandaşlar özellikle Şampiyon Elif Güneri Yaya Köprüsü’ndeki asansörlerin en kısa sürede yeniden hizmete açılmasını beklediklerini ifade etti.

