blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Aralık, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Jandarma, yaralı karacaya sahip çıktı

Samsun’da jandarma, yaralı halde bulduğu karacaya sahip çıktı.
Jandarma, Samsun’un Ayvacık ilçesinde yaralı halde bulduğu bir karacaya sahip çıkarak tedavi edilmesi için Ulusal Parklar’a teslim etti. Jandarma Genel Komutanlığı, "Dostlarımız bizimle güvenle" formunda bir paylaşım yaptı.
Jandarma, sırf asayiş ve güvenliği sağlamakla kalmayıp, tıpkı vakitte doğal hayatı muhafaza konusunda da değerli bir rol üstleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Arızalanan batarya tamir edilirken alev aldı

Düzce’de Özgür Acar isimli telefon tamircisi, arızalı bir telefonu tamir etmek isterken, batarya alev aldı. Acar, soğuk kanlı davranarak daha büyük bir tehlikeyi önlerken, vatandaşları orjinal şarj aleti ve batarya kullanmaları konusunda uyardı.
Düzce’de telefon tamir işi ile uğraşan ve Uzman Elektrik, Elektronik Teknisyeni Özgür Acar, bataryası arızalı bir telefonu tamir etmek isterken, batarya alev aldı. O anlar ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Bataryanın alev alması sırasında soğuk kanlı davranan Acar, yangın büyümeden bataryayı söndürerek yaşanması mümkün ziyanların önüne geçmiş oldu.

‘İlk defa bu türlü bir olay yaşıyorum’
Acar, birinci sefer başına bu türlü bir olay geldiğini tabir ederek, "Böyle bir olay birinci sefer başıma geldi. Telefon batarya arızası ile geldi. Bataryayı ayırırken telefon birden alev aldı. Bu durumlarda bizim daima tedbirlerimiz vardır. Bataryanın olağandışı durumu olduğunu bildiğim için ben bataryayı ayırırken biraz dikkatli oldum. O sırada birden batarya alev aldı. Ben telefonu direkt kurtardım. Bataryayı tamir yaptığım alana ziyan vermemesi için boşluğa attım. Yangını söndürdüm. Bize de ziyan gelmedi, müşterinin telefonuna da ziyan gelmedi. Bu formda tedbirimizi alarak kurtardık" dedi.

‘Orijinal şarj aleti ve batarya kullansınlar’
Vatandaşların, telefonlarda özgün şarj aleti ve batarya kullanması gerektiğine dikkat çeken Özgür Acar, "Öncelikle orjinal şarj aleti kullanılmalı. Yan sanayi batarya kullanılmamalıdır. Bu tip durumların karşısına geçmek için vatandaşlar, telefon bataryasının ısındığını yada şarjının çabuk bittiğini fark ettiği anda uzman teknisyenlere telefonunu getirmeli ve daha uzun kullanmamalıdır" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin