Karabük Postası tarafından
23 Aralık, 2022 11:06 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Jandarma ve Polis’ten Kaçak Kazı Operasyonu

Yenice ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından ormanlık alanda kazı yapan 2 kişi suçüstü, olayla bağlantılı olan 7 kişi de polis ekipleri tarafından yakalandı. 9 kişinin gözlatına aldığı olaysonrası ekiplerinin yaptıkları aramalarda ise hac işareti bulunan sikke ve 2 adet vazoya ise el konuldu. Edinilen bilgiye göre, olay, Yenice ilçesine bağlı İsmetpaşa Mahallesi ormanlık alanda kaçak kazı yaptıkları tespit edilen M.Ç ve Ş.İ isimli iki şahıs kazı malzemeleri ile Jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı. Jandarma ekipleri tarafında yakalanan 2 şahıs ile birlikte tahkikat evrakları Cumhuriyet Savıcısının tablanklimatları doğrultusunda Yenice İlçe Emniyet Müdürlüğüne devredildi. Emniyette sorguları yapılan M.Ç. ve Ş.İ’nin beyanları ve telefon incelemeleri sonrası bağlantılı oldukları tespit edilen H.K., O.T., A.K., S.O.Ç., K.K., Y.K. ve F. Y. İsimli şahıslarda yakalanarak gözaltına alındı. İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından şahsıların ev işyerlerinde yapılan aramalarda, üzerinde haç işareti bulunan bir adet sikke ile tarihi eser olduğu değerlendirilen 2 adet vazo ele geçirilerek el konularak, incelenmek üzere Kastamonu Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Sorgusu yapılan 9 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, polis ekiplerince yürütülen saha çalışmalarında ve yapılan teknik incelemelerde şahısların TELGRAM uygulaması üzerinden grup kurmak suretiyle bu kanal üzerinden haberleşme sağladıkları belirlenirken, gruba üye şahıslarında tespit edilerek haklarında gerekli adli işlemlere başlatıldığı öğrenildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da tefecilik operasyonlarında tutuklu sayısı 12’ye yükseldi

Kastamonu’da 4 aydır takip edilen tefeci şebekesine yönelik operasyonlar kapsamında tutuklananların sayısı 12’ye yükseldi.
Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2025 yılında F.Y. isimli vatandaşın intihar etmeden önce bıraktığı mektupla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis, tefecilik yapan şebekeyi takibe aldı. Yaklaşık 4 aylık teknik takip ve çalışmalar neticesinde tefecilik yapan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli tutuklandı.
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde 3 şüpheli şahsa yönelik toplam 3 adrese eş zamanlı bir operasyon daha düzenledi. Operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.S. ve A.S. tutuklanırken, E.S. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin