Jandarma Teşkilatı 183 Yaşında - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Haziran, 2022 13:50 tarihinde yayınlandı
0
0

Jandarma Teşkilatı 183 Yaşında

Huzur ve Güveninin Bekçisi Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 183. yıldönümü dolayısıyla Karabük’te çelenk sunma töreni düzenlendi.

Kent Meydanında düzenlenen törene;  İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve askeri personel katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Garip Gümüş ve askeri personel 183. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Atatürk köşesine çelenk sunumu gerçekleştirdi. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin