Samsun’da jandarma ekipleri, Tahra adındaki narkotik dedektör köpeğiyle düzenlediği operasyonda evin çatısı arasından, çekyat altı ile buzdolabı altına zulalanmış uyuşturucu madde ele geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Atakum ilçesinde jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretinin önlenmesine yönelik yapılan araştırma sonucu F.E.Y. (32), M.A.Y.(23), A.H.(51) ve U.H.(29) isimli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptıkları bilgisine ulaştı. Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şahısların evlerine operasyon düzenlendi. Narkotik dedektör köpeği Tahra’nın da katıldığı aramalarda evlerin, çatı aralarında, çekyat altında ve buzdolabı altına zulalanmış uyuşturucu madde ele geçirildi. Yapılan aramalarda 8 kilo 571 gram kubar esrar, 4 adet sentetik ecza hap, 6 kök kenevir bitkisi, 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız 9 mm çapında tabanca ve 350 adet 9 mm çapında fişek ele geçirildi.
Olayla ilgili adli F.E.Y., M.A.Y., A.H., U.H. ve B.Y.K.(20) yakalandı. 4 kişi ifadeleri alınıp serbest bırakılırken, gözaltına alınan B.Y.K. ise “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.


Jandarma evin her tarafına gizlenmiş uyuşturucuyu böyle buldu
Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda Bilim Rüzgarı: 19 proje görücüye çıktı
Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, öğrencilerin bilimsel merakını ve üretkenliğini desteklemek amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Okul bünyesinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerin uzun süreli araştırmaları sonucu ortaya çıkan 19 özgün proje sergilendi.
Fen Bilimlerinden teknolojiye geniş yelpaze
Toplam 19 projenin yer aldığı sergi, fen bilimlerinden teknoloji tasarıma kadar geniş bir alana yayılan içeriğiyle dikkat çekti. Öğrencilerin eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini sergilediği fuarda, her bir stantta projelerini sunan genç araştırmacılar katılımcılardan tam not aldı.
“Öğrencilerimizin vizyonu genişliyor”
Fuarın açılışında konuşan Okul Müdürü Hüseyin Öztürk, akademik başarının bilimsel projelerle taçlandırılmasının önemine vurgu yaptı. Öztürk, “Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin vizyonunu genişletirken, geleceğin bilim insanlarının yetişmesi için de güçlü bir zemin hazırlıyor. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
Proje Yürütücüsü Emel Çorak liderliğinde yürütülen hazırlık sürecinde öğrenciler, bilimsel metodolojiyi temel alarak projelerini profesyonel standartlarda hazırladı. Hem öğrenciler hem de ziyaretçiler için unutulmaz bir deneyim sunan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, okulun bilimsel çalışmalarındaki kararlılığını gösterdi.

